Keresés
Close this search box.

Bábszínház az ÓKK-ban – Jancsi és Juliska

Bábszínház és más izgalmas hétvégi gyerekprogramok, vidámság és játék. Igen, ez mind-mind az Óbudai Kulturális Központ, ahol a szervezők jóvoltából ezúttal alkotónap, bábszínház és kézműves játszóház várja a kicsiket és a nagyobbacskákat. Családi Vasárnapok elnevezésű rendezvénysorozat keretein belül a cél, egy kicsit még színesebbé, vidámabbá varázsolni ezt az egyébként is színpompás és gyönyörű őszt, illetve az őszi szünetet, minden korosztály számára.

Családi vasárnapok – Jancsi és Juliska

Egyszer volt, hol nem volt… megírta a Grimm…
Jöjjék hát e meséről röpke, néhány rím:
Álnok lakóját mézeskalács háznak,
Csúf nevén hívják csak: gonosz boszorkának.
Ártatlan gyermekekre feni hiías fogát…
Csellel csalja tőrbe: Jancsit és Juliskát…

Október 28-án, vasárnap 10 órától a Buratinó Bábszínház előadásában a Jancsi és Juliska című klasszikus meseelőadás kerül megrendezésre az Óbudai Kulturális Központ San Marco utcai teátrumában.
A világ egyik leghíresebb meséjévé vált Jancsi és Juliska, egy félárva testvérpár történetét meséli el, akiket mostohájuk elküld az erdőbe, hogy ott éljék le az életüket, mivel már nem tudnak enni adni nekik.
Egyik reggel a gonosz mostoha elviszi őket az erdőbe, de Jancsi útközben kavicsokat szór szét, amelyek este világítanak, így hazatalálnak. A mostoha újra beviszi őket az erdőbe. Útjuk során kenyérmorzsákat szórnak szét, de a madarak mindet megeszik, így nem tudnak hazajutni.
Egyszer csak találnak egy mézeskalácsból készült házikót, s mivel a szemük kopog az éhségtől, elkezdik enni a házat. A házban lakó idős hölgy befogadja őket, és kedvesen bánik velük. A gyerekek azonban nem tudják, hogy a kedves öregasszony valójában egy boszorkány, aki meg akarja enni őket…

Megihletett a bábszínház? Ezt követően 13.00 óráig a Kézműves játszóház keretein belül mézeskalács díszítésre nyílik lehetőségük az ügyes kezű alkotni vágyóknak.

Miért az ÓKK?

Tehát még egyszer: október 28. Vasárnap 10 órától Jancsi és Juliska a Burattinó Bábszínház előadásában. Ezt követően pedig kézműves játszóház és mézeskalács díszítés várja a kreatív alkotni vágyókat.

 

Megosztás

Facebook
Email