Keresés
Close this search box.

Egy különleges nap a színpadon

Az idősebbek bizonyára emlékeznek az 1977-ben bemutatott filmre, melynek címe: Egy különleges nap, mely valóban egy nagyon különleges történetet mesél el. A furcsa szerelmi történet két főhőse a vásznon: Sophia Loren és Marcello Mastroianni volt, mindketten máig emlékezetes alakítást nyújtottak. Ezt a feledhetetlen filmes sztorit vitte színpadra a Budapest Playhouse és a Hybridkult Produkció előadása.

Az 1938-ban játszódó történet két kétségbeesett, magányos ember szerelmi drámája. Azon a bizonyos különleges napon ennek a két embernek megkérdőjeleződik minden, amit eddig önmagukról és a világról gondoltak. A kamaradarab végig hiteles és erős színészi jelenléttel viszi át a nézőket a lelki változások hullámain. A színészi játé, a díszlet és a jelmez együtt hitelesen repít át minket 1938-ba.

Ettore Scola filmklasszikusa az olasz mozi műremeke, amelyet a legjobb idegen nyelvű filmek közt Oscar-díjra jelölték, ugyanebben a kategóriában elnyerte a Golden Globe-ot és a César-díjat. Magyarországon először kerül színpadra, Iványi Árpád rendezésében, a Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség közreműködésével.

A hatgyermekes magányos asszonyt Dobó Kata alakítja. A szép színésznőt a Miniszter félrelép hódítójaként ismerte meg a közönség 1997-ben és számos filmben tűnt fel azóta is. Utoljára a Korhatáros szerelem című filmsorozatban forgatott, de rendezőként is kipróbálta magát 2019-ben a Kölcsönlakás című produkcióban.

A másságát felvállaló férfit Réti Barnabás alakítja, akit a Jóban rosszban sorozatból is ismerhet a közönség, de játszott a 200 első randi és az Aranyélet című magyar gyártású filmsorozatokban is.

A 75 perces kamaradrámát a tavaszi nyugdíjas bérlet utolsó, április 15-ei elmaradt előadásának pótlásaként tekinthetik mega nézők. Az akkor megvásárolt bérletek erre az előadásra automatikusan érvényesek. Az esetleges üres helyekre jegyek válthatók az előadás előtt. Az előadás szeptember 9-én, 10.30-kor tekinthető meg az Óbudai Kulturális Központ színháztermében. Szeretettel várjuk a szépkorúakat egy különleges történettel.

Előadás előtt kérjük, tájékozódjon honlapunkon vagy Facebook-oldalunkon.

Megosztás

Facebook
Email