Keresés
Close this search box.

Egy különleges nap – új időpontban

Sokat várat magára ez az előadás, hiszen a 75 perces kamaradrámát a tavaszi nyugdíjas bérlet utolsó, április 15-ei elmaradt előadásának pótlására már több időpontra meghirdettük. Sajnos sem a szeptemberi, sem a novemberi időpont nem lett megfelelő, de végre megvan az új dátum: december 9-én, 10.30 órakor kerül színpadra a várva várt produkció.
Az megvásárolt bérletek erre az előadásra automatikusan érvényesek. Az esetleges üres helyekre jegyek válthatók az előadás előtt. Szeretettel várjuk az Óbudai Kulturális Központ színháztermében a szépkorúakat ezzel a különleges történettel.

Az idősebbek bizonyára emlékeznek az 1977-ben bemutatott filmre, melynek címe: Egy különleges nap, mely valóban egy nagyon különleges történetet mesél el. A furcsa szerelmi történet két főhőse a vásznon: Sophia Loren és Marcello Mastroianni volt, mindketten máig emlékezetes alakítást nyújtottak. Ezt a feledhetetlen filmes sztorit vitte színpadra a Budapest Playhouse és a Hybridkult Produkció előadása.

Az 1938-ban játszódó történet két kétségbeesett, magányos ember szerelmi drámája. Azon a bizonyos különleges napon ennek a két embernek megkérdőjeleződik minden, amit eddig önmagukról és a világról gondoltak. A kamaradarab végig hiteles és erős színészi jelenléttel viszi át a nézőket a lelki változások hullámain. A színészi játék, a díszlet és a jelmez együtt repít át minket 1938-ba.

Ettore Scola filmklasszikusa az olasz mozi műremeke, amelyet a legjobb idegen nyelvű filmek közt Oscar-díjra jelöltek, ugyanebben a kategóriában elnyerte a Golden Globe- és a César-díjat. Magyarországon először kerül színpadra, Iványi Árpád rendezésében, a Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség közreműködésével.

A hatgyermekes magányos asszonyt Dobó Kata alakítja. A szép színésznőt a Miniszter félrelép hódítójaként ismerte meg a közönség 1997-ben és számos filmben tűnt fel azóta is. Utoljára a Korhatáros szerelem című filmsorozatban forgatott, de rendezőként is kipróbálta magát 2019-ben a Kölcsönlakás című produkcióban.

A másságát felvállaló férfit Réti Barnabás alakítja, akit a Jóban rosszban sorozatból is ismerhet a közönség, de játszott a 200 első randi és az Aranyélet című magyar gyártású filmsorozatokban is.

Házunkban szigorúan betartjuk az érvényes járványügyi szabályozásokat. Kérjük, hogy Ön is legyen kedves betartani azokat. Házunkba csak orrot és szájat takaró maszkban lehet belépni, az ajtóban elhelyezett kézfertőtlenítő használata után. Köszönjük az együttműködést! Vigyázzunk egymásra!

Megosztás

Facebook
Email