Keresés
Close this search box.
Loading Events

Részletek:

Időpont:

2024.02.16 18:00
- 2024-03-14 18:00

Helyszín:

Óbudai Kulturális Központ

Cím:

1032 Budapest San Marco utca 81.

Megosztás:

Facebook
február 16. péntek 18:00

Teremtés, másként – Kojot négy lelke

Gauder Áron filmjének kiállítása

A Kojot négy lelke című egészestés animációs film Magyarország hivatalos Oscar-nevezése tavaly mutatkozott be a hazai mozikban és megkezdte nemzetközi fesztivál körútját is. A filmet Gauder Áron jegyzi. Az alkotó egyetemes történetet dolgoz fel: az indián teremtésmítoszt meséli újra a mitikus Kojot figurájával a középpontban. Az univerzum teremtésének feldolgozásán keresztül a film a technológiai fejlődés által veszélybe került indián civilizáció történetét meséli el, amellyel pótolhatatlan tudás és boldogság lehetősége veszhet el. A történet olyan égető kérdésekre keresi a választ, hogy miként élhetünk harmóniában a környezetünkkel, amíg nem késő, hogy ne pusztítsuk el a Földet.  

A kiállításon gyűjteményt láthatnak az érdeklődők azokból az indián fotókból, és emlékekből, könyvekből, amelyekből Gauder Áron inspirálódott. Ám a rendező nemcsak hírből ismeri az indiánok szokásait és mítoszait, hanem személyesen is érintett, mivel maga is egy magyarországi „indián” törzs tagja, aki olykor kivonul a városi civilizációból. A táborozásai során saját kézzel készített készített indián tárgyai is megtekinthetőek. 

A teremben elhelyezett kivetítőkön nem csupán a művész animációinak részleteit, kulisszatitkokat megmutató werkvideókat és az alkotókkal készült interjúkat  láthatják az érdeklődők,  de belepillanthatnak a Kojot négy lelke filmterve előtt indián mesék alapján készült két rövidfilmbe is: Kojot és a szikla, Kojot és a sápadtarcú.

A közönség megnézheti a rendező plakát- terveit is, amelyek közül végül csak egyet hoztak nyilvánosságra.

Megnyitó: február 16. péntek 18.00

Tárlatvezetők: Gauder Áron filmrendező és Temple Réka producer

A kiállítás ingyenesen látogatható a programoktól függően, illetve a ház nyitvatartási idejében.

www.kojotfilm.hu 

A ház további programjai:

július 1. 08:00