Keresés
Close this search box.

Kasszasiker filmcsemege ínyenceknek

A Csillaghegyi Csillag mozi új sorozatában, a Kasszasikerekben, olyan filmeket láthat a közönség, amiket nagy érdeklődés övezett a világban. Külön öröm ez a filmválasztás, a 2014-ben készült Grand Budapest Hotel, mert nincs pontja a földkerekségnek, aki a film kapcsán ne hallott volna fővárosunkról, Budapestről.

A szinte számlálhatatlan mennyiségű nagy filmdíjra jelölt alkotás színészi gárdája olyan filmsztároktól csillog, mint Ralph Fiennes, Edward Norton, Tilda Swinton, Jude Law, Owen Wilson, Bill Murray, Willem Dafoe, Adrien Brody, Harvey Keitel, Jeff Goldblum – ez az illusztris névsor máris figyelmet érdemel. Wes Anderson rendező mozgalmas vígjátéka, mely egy képrablás történetét meséli el, különleges filmcsemege. Értő közönsége tette népszerűvé, a szélesebb néptömegek sorában kissé megosztóak voltak a vélemények. Képi és zenei világa a megszokottól eltérő, ezáltal is kiemelkedik a tömeggyártásból. A három idősík (80-as évek, 60-as évek, 30-as évek) három képformátumban jelenik meg: szélesvásznú, normál és 4:3-as, szinte négyzet alakú kép váltakozik.

A Grand Budapest Hotel a rendező eddigi legsajátságosabb munkája. Minden elem adott: a többrétegű történet, kameramozgások, a jelmezek és a díszletek szinte mániákus tökélyre fejlesztése, az abszurd helyzetek és persze egy elképesztő sztárgárda, a legapróbb mellékszerepekben is. Ezek a Wes Anderson féle varázslat hozzávalói. Jó adag Anderson féle humor is van a filmben, talán kicsit vulgárisabb a megszokottnál. Ugyanakkor ez a film felemelő érzésekkel eltöltő kellemes élmény bárkinek, aki hisz a mesékben, abban, hogy a jó győz, és a tegnap világa nem tűnt el nyomtalanul.

A film világszerte 172,9 millió dolláros pénztárbevételt hozott, ami Anderson eddigi legmagasabb bevétele. A 87. Oscar-díj átadáson 4 szobrocskát hozott el a film, összesen 9 jelölésből.

A rendező elárulta, hogy filmjében egyfajta kelet-európai hangulatot próbáltak megteremteni, ezért keresztelte a szállót Budapestnek.

A nemzetközi sikert elért képrablási történet vicces, színes és pörgős, sztárokkal telerakott mese elvarázsolja a nézőt, aki szeret kilépni a hétköznapok egyformaságából.

Szeptember 25-én 18.30-kor a Csillaghegyi Közösségi Házban, a vírus elleni védekezés szabályainak betartásával várjuk a különleges filmélményre vágyó vendégeket. Jegyek válthatók honlapunkon: www.kulturkoztpont.hu

Megosztás

Facebook
Email