Keresés
Close this search box.

Kiállítás Óbudán – A test epifániája

Egy kiállítás a szakralitás és a magas kultúra jegyében Óbudán. Azaz, hogy egészen pontosak legyünk, az Óbudai Kulturális Központban. Ahol az Ars Sacra Fesztivál keretein belül egy valóban lélekemelő rendezvény várja a kedves látogatókat.

Szeptember 14-én nyitotta meg kapuit az Én vagyok az – A test epifániája II. című kiállítás, melynek az ÓKK ad otthont. Bukta Norbert festőművész „munkáiban az epifánia az emberi test felmagasztalásának gondolatát ragadja meg, arról szól, hogy a jézusi létben az ember, az emberi test méltóvá vált az isteni természet befogadására. Ezt fogalmazza meg az a régi gondolat, hogy az emberi test templom, a bennünk élő Isten temploma.” A kiállítás egy valódi lelki táplálék a hétköznapok egyhangúságán túl, a szépre, a magasztosra szomjazóknak.
Bukta – és alkotótársainak – munkáiban az emberi test nem a művészetben hagyományos formájában jelenik meg. Nem aktként, vagy legalább egész alakos figuraként, nem a fizikailag látható és a hagyományos világi szépség képviselőjeként szerepel.

Rólunk írták
A programról egy remek cikk is született Garami Gréta művészettörténész által, melyet ide kattintva érdemes elolvasni mintegy kedvcsinálóként a program megtekintéséhez.

A kiállítás október 5-ig, hétköznapon 9–16 óráig ingyenesen látogatható.

Megosztás

Facebook
Email