Keresés
Close this search box.

Lelki fröccs – Értsük meg a csodát!

Csodákra mindenkinek szüksége van. Jó esetben, gyermekként beéri az ember a Mikulással, karácsonykor az Angyalkával és a mesék csodáival. Aztán ahogy növünk, úgy nőnek a csodák iránti igényeink is. Ám ezeket pont azért szeretjük, mert hol jóleső, hol borzongató titok lappang körülöttük, amiket nem is akarunk megfejteni, mert attól elszáll a varázslat. Pénteken este a 3K-ban viszont pont arról szól Dr. Francia Boglárka előadása, hogyan érthetjük meg azokat a csodákat, amelyek visszaadják az egészségünket. Valamennyien ismerjük a mondást: Itt már csak a csodában reménykedhetünk! S, ha szerencsénk van, akkor bekövetkezik a csoda, de valóban a szerencsén múlik?

– Mikor és miért tűzte ki célul, hogy megfejti az olykor megmagyarázhatatlannak tűnő azonnali gyógyulások titkát, hogy tudni szeretné, mitől vesz 180°-os fordulatot az életünk?

– Még kezdő orvos koromban történt, akkor hallottam egy esetről, mely felkeltette az érdeklődésemet, s azóta nem hagy nyugodni, hogy mi a magyarázata annak, hogy az egyik beteg meggyógyul, a másik pedig áldozatául esik a kórnak? 2002 óta kutatom a témát, s azt miként kapcsolódik mindez a kvantum fizikai algoritmusokhoz, miként működik együtt a tudat, a lélek, a szellem ezeknél az eseteknél. Amit november 10-én hallhat a közönség az a III. Interdiszciplináris Komplementer Medicina Kongresszuson elhangzott előadásom.

Ezekre a kongresszusokra olyan orvosok járnak, akik az akadémikus orvoslás mellett, nyitottak az új gyógyítási formákra is. Paradigmaváltás előtt állunk, s ez sosem megy könnyen, hiszen az új koreszmét (paradigmát) nem könnyű felismerni, s a merész újdonságok gyakran sarlatánságnak tűnnek. Szükség van hozzá karizmatikus, tudományos személyiségre, aki tisztában van azzal, hogy a probléma csak a tudományterület teljes újrarendezésével, egy új paradigma kialakításával oldódhat meg.

Most egyszerre van jelen a két rendszer a régi és az új, két igazság érvényes, ám ez csak úgy lehetséges, ha tiszteljük a másik véleményét, tanait.

– Gyakran halljuk, hogy a gyógyulást, a betegnek is akarni kell, hogy az az agyban dől el, s tudatosan kell segítenünk a szervezetünk megújulását.

– Valóban így van, sokkal tudatosabban kellene a saját testünkhöz viszonyulnunk. Egy egyszerű példával élve, ahogy a vásárlásnál is egyre tudatosabbak, tájékozottabbak vagyunk, úgy kellene ismernünk a testünket, az elfogyasztott élelmiszereket, a sport, a mozgás jótékony hatását és még hosszan folytathatnám a sort.

Remélem, az előadásom hozzájárul ahhoz, hogy felkeltse a nézők érdeklődését, hogy igyekezzenek jobban megismerni önmagukat.

Háziorvosként akadémikus orvoslást végzek, de ez nem gátol abban, hogy nyitott legyek a tudomány újdonságaira, s a betegeimet és a hallgatóságomat is arra biztatom, hogy legyenek ők is nyitottak, elfogadók, s tiszteljék egymás véleményét.

  Vincze Mara

https://kulturkozpont.hu/esemeny/lelki-froccs-9/

 

 

Megosztás

Facebook
Email