Keresés
Close this search box.

ÓBUDA 6 x 7 KÉPBEN FOTÓPÁLYÁZAT

Tisztelt Pályázó!

A korona vírus okozta járványhelyzet miatt a Békásmegyeri Közösségi Ház által meghirdetett „Óbuda 6 x 7 képben” című fotó pályázat határozatlan időre elhalasztásra kerül.
Ilyetén a pályázati képek beadása is későbbre tolódik. Az újabb beadási dátumról később tudjuk majd tájékoztatni Önöket.
További jó fotózást és élménygyűjtést kívánunk mindenkinek.

Békásmegyeri Közösségi Ház

ÓBUDA 6 x 7 KÉPBEN  FOTÓPÁLYÁZAT
Békásmegyeri közösségi fotókiállítás
A kiállítás helyszíne a Békásmegyeri Közösségi Ház külső homlokzata.

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Az Óbudai Kulturális Központ, Békásmegyeri Közösségi Háza a 2019-ben elkezdett Homlokzat kiállítását 2020-ban is folytatja. Idén első alkalommal hirdeti meg fotópályázatát, „Óbuda 6 x 7 képben” címmel.

A PÁLYÁZAT ÉS A KIÁLLÍTÁS CÉLJA

Az „Óbuda 6 x 7 képben” című fotópályázat arra tesz kísérletet, miként tudják a képben, fotóban látó, gondolkodó lakótársaink megfogalmazni azt, ami egy-egy képben megfogalmazhatatlan.

Nagyon sok olyan élménnyel, helyzettel találkozunk, amikor az adott látvány, az éppen elénk táruló vizuális élmény sokkal többet sejtet, mint ami épp ott, épp akkor megjelenik előttünk. Ezek általában elgondolkodtatnak bennünket, ha van időnk, akkor szárnyalni kezd a képzeletünk és kutatja, keresi a történetet. Mert története mindennek van.

Története van az embernek, a fának, a virágnak, a kutyának, a cicának, az utcának és a térnek, az egész környezetünknek.

Pályázatunk elnevezése utal arra, hogy ebben az esetben egy történet több képen ábrázolt elmesélésére kérjük a pályázókat.

Az adott történetet 7 képben kell elmondani, amelyek ilyetén egy sorozatot eredményeznek.

A pályázatunk nevében levő 6-os szám pedig a Közösségi Ház két oldalán lévő homlokzatunkon vízszintesen elhelyezhető képsorozatok számára utal. Összesen 6 pályázó képsorozatát tudjuk majd kiállítani.

A pályázat nyitott, nyilvános, azon minden III. kerületi lakos, foglalkozástól, életkortól függetlenül részt vehet, hivatásos és amatőr fotósok is egyénileg nevezhetnek. A pályázati kiírás a www.kulturkozpont.hu honlapon található. A zsűri által kiállításra kiválasztott képek nagyítását a kiíró fél – a nyomtatásra alkalmas nagyméretű digitális fájlok alapján – vállalja

A pályázat során díjazásra nem kerül sor. A „díj” maga a megjelenés.

A kiállított képek a Békásmegyeri Közösségi Ház tulajdonában maradnak, a későbbi kiállításuk jogának fenntartásával.

A ZSŰRI TAGJAI

A Békásmegyeri Közösségi Ház munkatársai.

A zsűri az összes beküldött képet értékeli, s ezek közül választja ki a kiállításra kerülő 42 darab fényképet. A zsűri döntése ellen fellebbezésnek helye nincs.

 

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

Szerzőnként maximum egy, 7 darab képből álló digitális felvétel-sorozat küldhető be JPG formátumban. A képeket (a nagy terjedelmük miatt) egyesével, külön-külön e-mailben kell beküldeni. A képeket a sorozatban elfoglalt helyüket megjelölő sorszámmal (1.-7.-ig) kell ellátni.

A pályázó vállalja, hogy a digitális fájlokat obuda6x7kepben@kulturkozpont.hu email címre elküldi. Továbbá vállalja, hogy a képek mellé egyidejűleg csatolja a képsorozat címét, a pályázó nevét, lakcímét és telefonos elérhetőségét.

A digitális kép-file mérete minimum: 5 MB, maximum 10 MB lehet. A valós méretében (112×112 cm) pedig minimum 100 DPI legyen.

A képsorozat elnevezése: maximum. 20 karakter

A kiállításra kerülő kép négyzet alakú, nagysága 112×112 cm, ezért a képek készítésénél a négyzet alakú komponálást kérjük figyelembe venni.

A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a kiállító, vagy az általa megbízott harmadik személy a fotókat a felhasználáshoz szabadon szerkesztheti, vághatja, és a Békásmegyeri Közösségi Ház külső homlokzatán tetszése szerint elhelyezheti, több alkalommal kiállíthatja.

A pályázók a kép beadásával tudomásul veszik a pályázati feltételeket, s hozzájárulnak, hogy a kiállításba beválogatott képeik az óbudai sajtótermékekben és a későbbi óbudai szabadtéri helyszíneken megvalósítandó kiállításokon megjelenjenek.

A pályázó vállalja, hogy a fényképének kiállítása előtt, a www.kulturkozpont.hu honlapról letölthető – „Megállapodás fotó kiállításra” elnevezésű – megállapodást megköti az Óbudai Kulturális Központtal. Ezzel a szerződéssel vállalja a felelősséget, az általa készített fotókon esetleg szereplő személyek belegyezésére vonatkozóan, a kiállításon és az esetleges sajtó- anyagokban való megjelenéshez.

A pályázó vállalja, hogy a képekkel együtt elküldi az („Megállapodás fotó kiállításra”) általa aláírt megállapodást.

PÁLYÁZATI NAPTÁR

A pályázat meghirdetése: 2020. február 1.

A digitális felvételek elküldésének kezdete: 2020. május 1. 00:00 órától 2020. május 15. 24.00 óráig lehetséges. Kérünk mindenkit, hogy képe elküldését ne hagyja az utolsó nap utolsó órájára!

A kiállítás 2020. június elejétől 2020. szeptember végéig látható.

SZERZŐI JOGI KÉRDÉSEK

A pályázatra beküldött valamennyi kép a szerzői jogvédelem hatálya alá tartozik. Kizárólag a beadó által készített, annak valamennyi, jogszabályokban meghatározott kritériumának megfelelő kép szerepelhet a pályázaton. A pályázaton résztvevők a képeik beküldésével hozzájárulnak azok kiállításához, illetve annak PR-marketing célú, online-offline felhasználásához, valamint a pályázat archívumában való térítésmentes megtartásához, későbbi felhasználásához. Ezek mellett hozzájárul, hogy a kiállításra került kép digitális fájl állománya az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat által működtetett, Óbudai Múzeumban kerüljön elhelyezésre, a szerzők jogainak fenntartásával.

 

LETÖLTHETŐ:

Megállapodás fotó kiállításra.doc

Pályázati kiírás Óbuda 6 x 7 képben.doc

 

Megosztás

Facebook
Email