Keresés
Close this search box.

Színház az ÓKK-ban – Molnár Ferenc: Olympia

Színház a minőségi időtöltés jegyében, kulturált, családias környezetben. Ezt kínálja a az Óbudai Kulturális Központ, ahol a szervezők ezúttal nagy sikerű színházi csemegével készültek. S mindezt az irodalom, és a színház kedvelő kedves nézők megörvendeztetésére. A Ház nem titkolt célja, a népszerű hazai szerzőket és színészeket egy kicsit közelebb hozni a nagyérdeműhöz. Valamint egy kicsit még színesebbé varázsolni az őszi új évadot. Az ÓKK októberi repertoárjában kapott helyet Molnár Ferenc: Olympia című vígjátéka, Ivancsics Ilona és Színtársai előadásában.

A szerzőről

Molnár Ferenc világszerte az egyik legismertebb nevű és művű író, s közben a magyar irodalomtörténet egyik legellentmondásosabb alakja is ő.
Budapesti nagypolgári család fia volt, aki jogásznak készült, míg huszonkét éves korában egyszer csak hátat nem fordított a jogtudománynak, az újságírói pálya kedvéért. Szinte azonnal magára irányította a figyelmet csillogó szellemességével, szatirikus humorával, részvevő érzelmességével. Stílusa a kezdetektől mindvégig választékosan szabatos. Első regénye huszonhárom éves korában jelenik meg, Egy gazdátlan csónak története címmel.
Huszonkilenc éves, amikor elkészül A Pál utcai fiúk, amelyet azóta is világszerte a világirodalom egyik legjobb ifjúsági regényének ítélnek.  Ezt pedig még azok sem vonják kétségbe, akik elutasítják drámaíróként Molnár Ferencet.

Nyugdíjas bérlet – Molnár Ferenc: Olympia

Molnár Ferenc egyik talán legkidolgozottabb, legízesebb, intrikával és játékossággal teli vígjátéka.
A darab mára bejárta a fél világot. Budapest, Bécs, Párizs, Berlin, Madrid, Oslo, London, New York, Mexico City, Buenos Aires, és Sidney után most az Óbudai Kulturális Központ színházműsorán köszöntheti a nagyérdemű. A vígjáték október 9-én, 10:30-tól kerül megrendezésre, az ÓKK színháztermében.

A történetről

Ha egy magyar huszár öt nyelven beszél, kitűnő táncos, pompásan lovagol, és remekül bridzsel; biztos lehet felőle, csupán idő kérdése, hogy a nagy szerelmi megpróbáltatás mikor teríti le. Nem érdemelne sok szót az ilyen történet, ha a leselkedő veszély nem egy látszatra gőgös, rideg, fennhéjázó nőben öltene testet, aki ráadásul társadalmilag is hozzáférhetetlen. Történik mindez egy osztrák fürdő-városkában, 1913. augusztus 19-én, Ferenc József császár születésnapján. Érdemes felpattanni a Monarchia egyik pompás paripájára mert, indul a lovasroham, a tánc és a páratlan vigasság.

Színház az ÓKK-ban

S miért az ÓKK? Az Óbudai Kulturális Központ két különböző, a felnőtt illetve a nyugdíjas korosztálynak szóló bérletet hozott létre, mindkettőt a kulturált szórakoztatás jegyében, kissé eltérő műfajokban. A Ház félévente három előadásból álló bérletet állít össze a nyugdíjasoknak, mely előadásokat szerda délelőttönként tekinthetnek meg. Az időpont tökéletesen alkalmas azoknak, akik nem szeretnének éjjel közlekedni.  Az ÓKK ráadásul olyan előadásokat tűz műsorára, melyek a belvárosban is sikerrel mennek, és nehéz rájuk jegyet szerezni. Így mondhatjuk, hogy „házhoz jön a színház”, nem kell messzire utazni egy-egy előadás kedvéért, és nem utolsósorban kedvezőbb jegyárakkal juthatnak jegyekhez az érdeklődők.

Megosztás

Facebook
Email