Keresés
Close this search box.

Vackor kalandjai – gyermek táncjáték

„Hol volt, hol nem,
messze, messze,
volt egy boglyos,
lompos, loncsos és bozontos,
Vackor nevű kicsi medve,
nem is medve,
csak egy apró,
lompos, loncsos és bozontos,
piszén pisze kölyökmackó.”

Ki ne ismerné Kormos István Vackor nevű mesefiguráját, aki nem egy egyszerű, hétköznapi játékmackó. Nem ám, hanem emberként él: ő maga is óvodába, majd iskolába jár, mint a többi kisfiú és kislány. Sőt, olyannyira emberbocs, hogy még a mézet sem kedvei, folyton-folyvást vackort enne, nem akar téli álmot aludni, napestig csak csatangolna…
Vackor tehát azért jár óvodába, hogy ember legyen, akárcsak a többi embergyermek, s talán azért nem rendelkezik mackószokásokkal, mert olyan nagyon szeretne ember lenni!

Április 8-án az Óbudai Kulturális Központban, a megszokott 10 órától eltérő (!) időpontban, 11 órától tehát ez a bájos, piszén pisze kölyökmackó, Vackor invitál egy varázslatos utazásra kicsiket és nagyokat. Az egy órát felölelő gyermek táncjátékban, amit négy éves kortól ajánlunk megtekintésre, Kormos István egyik legkedveltebb meséjét dolgozták fel az alkotók, Inversedance – a Fodor Zoltán Társulat és meghívott vendégei előadásában.
Vackor, ez az esetlen, de igazán szeretnivaló kis maci, egy kora őszi napon elcsatangol, és egy öreg fa árnyékában leheveredve boldog álmodozásba merül. Játékos falevelek repítik Álomországba, ahol barátaival izgalmasabbnál izgalmasabb kalandba keverednek.

Az előadás helyjegyes, a kicsiket már kétéves kortól várjuk szüleikkel, kísérőikkel együtt sok szeretettel.
A jegyek ára elővételben: 1300 Ft és 1500 Ft, az előadás napján pedig: 1600 Ft és 1800 Ft.
A családi jegyárak elővételben, személyesen: 5200 Ft és 6000 Ft, aznap a helyszínen pedig: 6400 Ft és 7200 Ft.
A belépőjegyek megvásárolhatóak ide kattintva.

Megosztás

Facebook
Email