Keresés
Close this search box.

Advent az Óbudai Kulturális Központban

Advent havában járunk, közeleg a karácsony és szívünk egyre jobban telik szeretettel. A hideg és sötét estéken jó nézni az adventi fények csillogását az ablakokban. December, a legsötétebb hónap: ilyenkor kell a fény az ablakokba és öröm a léleknek. Szerencsére sokféle örömforrás létezik, ami megszínesíti a várakozás napjait. Készíthetünk kézműves ajándékokat, nézhetünk szép fényeket, megnézhetünk együtt egy színdarabot, csodás muzsikával tehetjük jobbá a hangulatunkat.

Az Óbudai Kulturális Központ házaiban is látogatható program várja az adventi várakozókat, hogy tartalmasan teljenek a napok karácsonyig.

Az Óbudai Kulturális Központ előterébe költözött a karácsony: ingyenesen használható karácsonyi témában berendezett fotópont várja a szelfizőket, gyereküket megörökítő szülőket vagy vidám társaságokat. A mikulás kellékeit is lehet használni, de csak óvatosan, nehogy mérges legyen, ha valamit nem talál a helyén.

A Békásmegyeri Közösségi Házban olyan ingyenes programok várják a vendégeket, mint az Adventi hangulat című kiállítása az Óbudai Fotóklub Egyesületnek. 23 karácsonyi ihletésű fotó nézhető meg a kültéri árkádkiállításon december 13-tól.

Óbuda–Békásmegyer Német, Szlovák és Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata és a Braunhaxler Egyesület hagyományos programja várja az érdeklődőket december 14-én 17.00-kor.

Az Art Classic Harangegyüttes szabadtéri koncertje várja a járókelőket a ház előtt december 16-án 11.00 órakor. Fényes csillag ragyog az égen című programjukban az adventi ünnepkör ismert és kevésbé ismert dallamai csendülnek fel a világ minden tájáról. A koncert után, 11.30-kor kezdődik a hagyományos jégangyalka faragó show, melyet minden gyermek lelkesen vár. Minden évben ámulva figyelhetjük, hogyan bomlik ki a jégtömbből a csodás karácsonyi angyal.

A Csillaghegyi Közösségi Házban Itt van a szép víg karácsony címmel ad koncertet a Katáng zenekar, ahol mézeskalács illatú megzenésített versekkel várják a családokat.

December 16-án 16.00 órakor a Józsa Tamás Zenesuli kis nebulói adnak karácsonyi koncertet.
Hogy jó hangulatú legyen az évzárás, Nép-Tánc-Ház évadzáró adventi táncházban lehet vigadni Csiki Gergely és a Göncöl Néptáncegyüttes közreműködésével.

A 3K előtt január 3-ig lehet megtekinteni az ünnepi betlehemet.
Csodálatos fényfestéssel várják az ünnepet a ház előtti téren december 16-án 17.00-18.30-ig.

Akad fény és lágy muzsika a programkínálatban, mely felmelegíti a lelkeket, annak ellenére, hogy a hidegtől pirosak az orrok.

Boldog karácsonyi készülődést kívánunk, remélve, hogy az Óbudai Kulturális Központ is hozzá tudott adni valamit az ünnepi hangulathoz.

Megosztás

Facebook
Email