Keresés
Close this search box.

Aurora Borealis–Északi fény – Mozititkok

Az Aurora Borealis – Északi fény a nemzetközileg is elismert, Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas, Cannes-i Nagydíjas és Arany Medve-díjas forgatókönyvíró-rendező, Mészáros Márta 26. alkotása. A két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja.
A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás  az ’50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert.

A film rendhagyó helyzetekben, női érzékenységgel beszél az identitásválságból adódó drámai helyzetekről, a széttöredezett Európa háborúi okozta, soha nem gyógyuló sebekről, az elmúlásról, valamint a titkok és hazugságok leleplezésének felszabadító erejéről.

Április 22-én 18 órától láthatják a Csillaghegyi Közösségi Ház mozivásznán a szép magyar drámákat kedvelők, Mészáros Márta Aurora Borealis – Északi fény című alkotását, Törőcsik Marival és Tóth Ildikóval a főszerepben.
A filmet követően vendégünk Mészáros Márta a rendező, beszélgetőpartnere pedig Schäffer Erzsébet újságíró.

A jegyek ára: 800 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 500 Ft: itt.

Megosztás

Facebook
Email