Keresés
Close this search box.

Karácsonyi szünet mindenkinek kell

Jól tudjuk, hogy az év végére kimerültnek érzi magát minden ember, elfárad a test és vele a lélek is. Különösen pörögnek az események az évvégi hajrában, amikor mindent gyorsan el kell még intézni a nagy zárás előtt. És ehhez jön még a boldog ámde fárasztó karácsonyi készülődés is: ajándékok beszerzése, menü összeállítása, rokonlátogatási terv készítése, takarítás, csomagolás és minden olyan tevékenység, amiket a gyerekek szerint a karácsonyi angyalkák végeznek. A jó hír az, hogy léteznek karácsonyi angyalkák, de mi vagyunk azok: anyák, apák, nagyszülők, felnőtt gyerekek és unokák.

Mire áll a karácsonyfa és kigyúlnak az ünnepi fények, már mindenki elhasználta utolsó tartalékát is, és végre megpihenhet. Az ünnepi vacsora elfogyott, a gyerekek boldogan játszanak az ajándékokokkal, van idő végre egymásra figyelni, jót beszélgetni, vagy csak egymásra mosolyogni. És a szilveszteri buliig van néhány nap a feltöltődni, kihúzni a bakancslistáról olyan dolgokat, mint a korcsolyázás, a távoli rokonok meglátogatása vagy sütizés a barátokkal. Eljön az ideje annak, hogy kipihenjük az egész éves rohanást és feltöltődjünk a következő évi menetre.

Így van ez az Óbudai Kulturális Központban is: bezárjuk a házakat, elcsendesednek a folyosók. Nincs táncóra, nem futkároznak apró balerinák az aulában, nem tartanak a pszichológusok előadásokat, a színpad elsötétül, mindenki hazamegy a szeretteihez. Hiszen annyi hétvégét, annyi estét töltenek a kultúrában dolgozók távol a családjuktól. Nem tudják álomba ringatni a kisgyermekeket, nem tudnak tanulni a nagyokkal, nem tudnak jelen lenni a nagyi szülinapi ebédjén, mert a munkájuk távol tartja őket: jegyet szednek, fellépőt fogadnak, kiállítást nyitnak, és mindent elkövetnek, hogy a kedves közönségünk jól érezze magát nálunk. Így hát az ünnepi időszakában mi is bezárunk, hazaküldjük a kollégákat, akik egész évben erejüket megfeszítve dolgoztak a színfalak mögött. Szükségük lesz a lendületre a jövő évre, mert a 2024-es évben is hatalmas tervekkel és szeretettel várjuk a vendégeket. Már készen áll a január-februári program, megtekinthető a honlapon. Januárban újra nyitjuk a kapukat, újra megtelnek a házak gyerekzsivajjal, énekhangokkal, drámákkal és vígjátékokkal, képekkel és mindenféle jóval, amik boldogságot hoznak a mindennapokba. De addig most egy picit mi is pihenünk, kedves vendégeinkkel együtt.

Köszönjük, hogy ilyen sokan ellátogattak hozzánk idén is.

Kívánunk mindenkinek igazi, szívhez szóló, boldog karácsonyt, mely feltölt és erőt ad!

Találkozzunk 2024-ben, izgalmas kalandokkal várjuk Önöket!

Az Óbudai Kulturális Központ dolgozói

 

 

 

Megosztás

Facebook
Email