Keresés
Close this search box.

Zséda és a kvartett koncert

„Óbuda az én Párizsom”

Nem tagadom, kicsit elfogult vagyok Zsédával, mert szinte a pályája kezdetétől ismerem, s ahányszor csak találkoztam vele, mindig elvarázsolt. Hihetetlen érzékkel, ízléssel vegyül benne az örök gyerek, a díva és néhány éve a boldog feleség és édesanya. Ő az akit „hajnali fél kilenckor” lehet keresni, s a natúr szépsége ugyanolyan megkapó, mint amikor fantasztikus sminkben és ruhákban látjuk.

Az idei év csupa kedves évforduló számára, hiszen 15 éve tart a szóló karriere, 10 éve boldog édesanya, és lassan „nagykorú” az első látásra szerelem az életében. Így ezen a szombaton nem csak az Óbuda Kulturális Központ ünnepli 42. születésnapját, Zsédának is bőven van mit ünnepelnie. A megszépült házban igazán egyedi élményt ígér a nézőknek az ünnepi koncertje a Kvartettel.

 – Úgy éreztem, hogy sokkal intimebb ez a felállás, nagyobb elmélyülést kíván, és a nézők is többet ismerhetnek meg belőlem, mint egy show-elemekkel tarkított koncerten. Ez egy kitárulkozóbb előadás lesz, ahol az elmúlt évtizedek minden színét és hangszínét, és ráadásul a női sokszínűséget tárjuk eléjük.

– Mi változott a te megítélésed szerint?

–Elsősorban én magam. Ahogy kiteljesedik egy karrier, úgy válik egyre érettebbé az ember, s ezzel hangszínváltások járnak együtt, érzelemdúsabbá válik az előadásmód, letisztul a stílus, s közben mégis egyre színesebb és izgalmasabb lesz. Az nagyon jó érzés, ha azt tapasztalja az ember, hogy megtalálja azt a bizonyos kényes egyensúlyt az életében és a hivatásában is. Igaz én már a pályám elején úgy készültem, hogy a szakmai karrier mellett megfér a szép, harmonikus családi élet.

– Nagy logisztikát igényel a valóságban?

– Szerintem alig többet, mint más családokban. Be tudom osztani az időmet és a férjemtől is sok segítséget kapok. Ha valami sok, akkor tudni kell nemet mondani a felkérésekre. Erre azért is szükség van, hogy ne égjen ki az ember. Szerencsére engem tölt a színpad, a zene, az éneklés, a közönség szeretete. Szülőként pedig Nimródról szól az életünk. Reggelit készítek, tízórait csomagolok, mint oly sokan, igaz ezután már nem tudok visszaaludni, mert indul a nap. Így viszont az én napirendemben is rendszer van, ami olykor persze felborul, mert ez egy rapszodikus pálya, de többnyire van benne balansz. Mint ahogy a színpadi csillogás, hangsúlyozott nőiesség is jól szolgál a párkapcsolatban is, nem ad utat az elszürkülésnek, egyhangúságnak.

– Azt hinné az ember, hogy egy ilyen törékeny nőnek ez pont elég, de te nem mondasz nemet akkor sem, ha ki kell állni a jó ügyekért.

– Mára sokkal, nagyobb súllyal vannak jelen az életemben ezek a dolgok. Szeretném megőrizni az egészségemet, hiszen felelősséggel tartozom a fiamnak, mint ahogy az is fontos, hogy őt is arra neveljem, hogy a környezettudatosan éljen, vagy, hogy a kapcsolati erőszak elleni küzdelemhez adjam az arcom, nevem. Mindent én sem tudok elvállalni, de a fontos ügyekre szakítok időt.

– Decemberben például egy kis nosztalgiára, hiszen a színpad kezdetben a színházat jelentette számodra.

– S igazán testhezálló szereppel ajándékozott meg az élet, mert az Álomutazóban egyszerre játszom és énekelek, s mindezt egy 10 éves fiú édesanyjaként. Igen, idén egyszerre várom a karácsonyt és az előadásokat, ahol űrhajós anyuka leszek.

– Ám előtte november 11-én még együtt ünnepelünk. Ezen az estén otthonról jössz haza, mivel a kerületben élsz és nem titok, hogy rajongásig szereted.

– Azt szoktam mondani, hogy Óbuda az én Párizsom. Imádom, hogy itt minden egy karnyújtásnyira van. Vízpart, hegyek, erdők, és a nagyváros nyüzsgése is. Szeretem felfedezni a hangulatos kávézókat, teraszokat, s ha tehetem, ide beszélek meg minden találkozót. Mára nem csak engem ismernek fel, én is lépten-nyomon ismerős arcokkal találkozom. A mai rohanó világban ennek óriási jelentősége van, mert nem enged elgépiesedni, megőrzi a személyes kapcsolatokat, s erre mindenkinek szüksége van, hogy érezhesse, itt van otthon, ide tartozik.

Remélem, hogy a koncert közönsége szeretni fogja a dalaimat, igyekeztem úgy összeállítani, hogy képet kapjanak a teljes pályámról, s ne hiányozzanak a sorból a kedvenceim se, mert általuk megmutathatom magam.

 

           Vincze Mara

https://kulturkozpont.hu/esemeny/zseda-es-a-kvartett-koncert/

Megosztás

Facebook
Email