Keresés
Close this search box.

10. születésnap

Kedves Látogatóink!

Születésnapot ünneplünk: 2008. június 25-én alakult meg az Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft., 3 művelődési intézmény összevonásával. Az Óbudai Művelődési Központ, a Békásmegyeri- és a Csillaghegyi Közösségi Ház adta a közhasznú társaság alapját, melyhez 2012-ben csatlakozott a Civil Ház, majd 2013-ban a 3K.

Abban a megtiszteltetésben van részem, hogy alakulás óta én vagyok a kft ügyvezető igazgatója, ami nagyon sok munka mellett lendületet adó sikerélményeket is jelent. Elhivatott kollégáimmal azon munkálkodunk, hogy minél színesebbé, tartalmasabbá tegyük Óbuda kulturális életét. Hiszem, hogy az elmúlt 10 év lenyomata jól kivehető a kerület kulturális térképén, és azzal a célkitűzéssel dolgozunk, hogy a jövőben még többet tehessünk a helyi közösségért.

Kiállításokkal várjuk vendégeinket mind az 5 házunkban, a kerület több pontján időszaki szabadtéri tárlatokkal visszük ki a művészetet az utcára. Nyári táboraink, gyerekprogramjaink a szünidőt teszik tartalmasabbá.

Elhozzuk a kerületbe a színházművészetet is. A San Marco utcai épület minden igényt kielégítő profi színházteremmel rendelkezik. Talán kevesen tudják, de a színházterem tetejét teljesen szét lehet húzni, az egyedülálló „open air” élményért.

A 3K pódiumszínpada profi színpadtechnikával rendelkezik, nyaranta utcaszínházzal jönnek ki a térre. A Békásmegyeri Közösségi Házban a színházkedvelő gyerekeket és a nyugdíjasokat várjuk.

Újra van mozi is Óbudán! A régen kedvelt Csillag Mozi reneszánszát éli, egész évben működik a Csillaghegyi Közösségi Házban. A régi magyar klasszikusok mellett a filmekre épülő komplex művészeti estek is várják a vendégeket, illetve a gyerekek örömére működik a Kakaómozi. Idén indul útjára a Békásmegyeri Kertmozi, mely a kortárs filmslágereket helyezi fókuszba.

Fontos feladatunknak tekintjük a jövő generációját is bevezetni a kultúra széles tárházába: bábszínház, gyerekkoncert, játszóház, interaktív foglalkozások és mesemozi mellett nyári tábor, számos fejlesztő tanfolyam is várja a kicsiket, hogy időben megalapozzák kultúrafogyasztási szokásaikat. Nem feledkezünk meg az ugrálás önfeledtségéről, és természetesen annak mozgásfejlődési fontosságáról sem: modern játszótér várja az aprónépet a csillaghegyi és a San Marco utcai kertben. Az Óbudai Kulturális Központ udvarában szabadtéri fittneszpark is található, illetve működik egy közösségi kert. Ez a népszerű kezdeményezés elhozza a városlakók számára is a kertészkedés örömét. A jó levegőn való szorgoskodás egészségre kedvező hatása mellett a szociális interakció (régebben tereferének nevezték) is jó hatással van a lelki egyensúlyra.

Folyamatosan szépülnek és fejlődnek a házak, és egyre szélesebb körű szolgáltatást nyújtunk. Bízunk benne, hogy szívesen járnak hozzánk, mert mi azért dolgozunk, hogy vendégeink megtalálják helyben azokat a kulturális és közösségépítő programokat, amiktől otthon érzik magukat Óbudán.

Várjuk Önöket házainkba, az augusztusi nyári szünet után is!

Lőrincz Edina

ügyvezető igazgató

Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft.

www.kulturkozpont.hu

Megosztás

Facebook
Email