Keresés
Close this search box.

5 kérdés a kulisszák mögött – Hrutka Róbert

Kedves Közönségünk!
Sorozatunkkal szeretnénk kicsit közelebb hozni Önökhoz fellépő művészeinket. Az 5 kérdés a kulisszák mögött sorozatban kedvenceink osztják meg velünk személyes élményeiket, gondolataikat, és immár személyes ismerősként köszönthessük őket a színpadon. Fogadják szeretettel válaszadónkat. 

Aki válaszol: Hrutka Róbert zenész

Van-e valamilyen kötődése Óbudához?
Itt nőttem fel, jelenleg is itt élek és azt hiszem, minden ide köt. A Flóriántól a Római partig haladva költözgettem. Még dalt is írtam róla.

Mi szeretett volna lenni gyerekkorában?
Zenész, zeneszerző, amióta az eszemet tudom, bár a sors eleinte nem így gondolta. Egy gyermekkori betegségből kifolyólag megműtötték mind a két fülem és 6 éves koromig hallásjavító kórházi kezelésekre jártam. Az igazi gyógymód azonban a nagymamám házában ottmaradt öreg, hamis zongora volt, amelyet gyermekként próbálgattam és nagyon jól éreztem magam a közelében. Ma már tudom, a zene volt a legfontosabb kapocs a világhoz és a zene segített levetkőzni a gátlásaimat. Emlékszem, mit mondott az orvos a szüleimnek, mielőtt az utolsó kezelés alkalmával utamra bocsátott: „majd megtanul rendesen beszélni, a hallása nagyjából rendbe jön, legfeljebb zenész nem lesz belőle”…

Mi foglalkoztatja mostanában a legjobban?
Hogyan tudok a legmélyebbre menni, zenével és szöveggel és mostanában rákattantam a balettre. A Győri Balettre, mert dolgoztunk már együtt és remélem még fogunk is. A tánc kimaradt az életemből és nagyon szeretem, ahogy a hangok mozgássá alakulnak. Velekei László rendezésein szinte mindig meghatódom és lenyűgöznek az általa kiválasztott filmzeneszerű témák, hangulatok.

Mi volt a legnagyobb kalandja, amire szívesen emlékszik vissza?
Tériszonyos vagyok, de elmentem fogadásból ejtőernyőzni, mert azt olvastam, Jimi Hendrix sem bírta a magasságot és mégis ugrott ejtőernyővel. Ma már nem tenném meg újra.

Mi a kedvenc étele, amit el is tud készíteni?
A családomban mindenki kreatív és jobb nálam a konyhában. Amit bátran bevállalok, az a bundás kenyér.


Minden titok – Für Anikó és Hrutka Róbert estje

November 17. 19.00
3K

 

 

Megosztás

Facebook
Email