Keresés
Close this search box.

5 kérdés a kulisszák mögött – Karalyos Gábor

Kedves Közönségünk!
Sorozatunkkal szeretnénk kicsit közelebb hozni Önökhoz fellépő művészeinket. Az 5 kérdés a kulisszák mögött sorozatban kedvenceink osztják meg velünk személyes élményeiket, gondolataikat, és immár személyes ismerősként köszönthessük őket a színpadon. Fogadják szeretettel válaszadónkat. 

Aki válaszol: Karalyos Gábor, színész, Vegán Hegylakó

Van-e valamilyen kötődése Óbudához?
Igen, mégpedig az, hogy 8, most már lassan 9 éve, hogy Óbuda egyik kis hegyén találtam meg az otthonom, a kis házikómat és a nagy kertemet. Bár vidéki születésű vagyok azt gondolom, hogy mindig is óbudai voltam, csak sokáig nem tudtam róla.

Mi szeretett volna lenni gyerekkorában?
Gyerekkoromban szerettem volna felnőtt lenni és ez azóta megfordult. Most viszonylag sok erőt fektetek abba, hogy minél tovább és minél többet meg tudjak őrizni a gyermeki énemből, a gyermeki lélek szabadságából.

Mi foglalkoztatja mostanában a legjobban?
A tanulás.  Nem hittem volna, hogy erre még egyszer sor kerül, de aztán úgy hozta az élet, hogy megismerkedtem az ájurvédával, azon keresztül a jógával. Ez akkora hatást gyakorolt rám, hogy úgy éreztem, muszáj minél több információt begyűjtenem ezekről a dolgokról, ezért nekiálltam felnőtt fejjel tanulni és nagyon örülök, hogy így döntöttem.

Mi volt a legnagyobb kalandja, amire szívesen emlékszik vissza?
A napokban lett 10 éve, hogy vegán lettem, növényi étrendre váltottam és ez a 10 év annyi változást hozott az életben, hogy önmagában felfogható egy kalandnak. Amit nem gondoltam volna, hogy szeretnék majd tanítani, de azt érzem, hogy eljutottam arra a pontra, hogy már tudok embereknek segíteni, például a táplálkozással vagy az életmóddal kapcsolatban annyira, hogy amikor elvesznek az apró részletekben, akkor kell a vezetés, hogy megértsék, hogy ez jóval egyszerűbb, mint amit gondolnak róla első körben.

Mi a kedvenc étele, amit el is tud készíteni?
Konkrét kedvenc ételem nincs, inkább a növényi alapú konyha megszállottja vagyok, a veganizmust szeretném hirdetni. Az indiai konyha az, ami közel áll hozzám, itt értettem meg igazán, hogy mennyire fontos szerepe van a fűszereknek, és hogy azokkal mennyi féle dolgot tudunk varázsolni. A védikus kultúrában az ízeknek nagyon nagy szerepe van, az egészségmegőrzésnek az egyik legfontosabb kulcsa.

Gábor keddenként a 3K-ba várja a jógázókat.

Jóga a Vegán Hegylakóval – Kedd 18.00-19.30. Korunk emberét elragadja az anyagi világ örvénye, a fizikai síkon zajló eszetlen küzdelem, olyannyira, hogy gyakran arról is elfelejtkezünk, hogy kik vagyunk valójában, és mi az igazi feladatunk. A jóga segítségével útmutatást kaphatunk ebben a káoszban. Szeretettel várok minden kezdőt, és újrakezdőt, gyakoroljunk együtt.
Információ: Karalyos Gábor, veganhegylako@gmail.com.

Megosztás

Facebook
Email