Keresés
Close this search box.

A kultúra éjszakája Óbudán

A kultúra éjszakája Óbudán

Az Óbudai KultÉj program tavaly nagy sikerrel zajlott, így idén is megrendezésre kerül, mégpedig már 13 helyszínnel. A kerületi kulturális intézmények direkt erre az eseményre szervezett programjaira egységesen 1500 forintért lehet karszalagot venni, mely minden eseményen résztvevő helyszínre belépést jogosít. Ez azt jelenti, hogy ezen az estén körbejárhatjuk egész Óbudát izgalmasabbnál izgalmasabb programokra ellátogatva. A kerületi intézmények összefogása révén igen széles spektrumú a kulturális paletta. Tárlatvezetések, előadások, kézműves foglalkozások, interaktív társasjátékok, nyomozás is szerepel a programkínálatban. Az egész rendezvényre érvényes pecsétgyűjtő játékon is részt lehet venni azoknak, akik legalább 5 helyszínt meglátogatnak ezen az estén.

Az alábbi kulturális intézmények várják a vendéket:

Aquincumi Múzeum és Régészeti Park

Budapest Galéria

Godot Kortárs Művészeti Intézet

Goldberger Textilipari Gyűjtemény

Esernyős, Kassák Múzeum

Kiscelli Múzeum

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Óbudai Kulturális Központ

Óbudai Múzeum

Vasarely Múzeum

 

A KultÉj programjában az Óbudai Kulturális Központ is részt vesz, mégpedig egy érdekes tárlatvezetéssel Bereczki Kata Pótlás című kiállításában. Mindenkinek vannak történetei a régi nyarakról. A fiatalkori összejövetelekről, a családi ünnepekről, de talán a legtöbb gyerekkorunkból. Fotókon fennmaradt emlékfoszlányok, amik felvillanó élményeket vagy furcsa érzéseket, soha fel nem tett kéréseket hordoznak. Ostoba kis emlékek, amik akkor nem is voltak fontosak, feledésbe is merültek, hogy aztán mostanában, újra előbukdácsolva a múltból, amikor hirtelen újra értékessé vált az együttlét, hírt hozzanak valamiről, ami elveszett. Mindnyájunk, bármelyikünk közelmúltjából… Bereczki Kata festészetében tolmácsolva.
Tárlatvezető: Garami Gréta művészettörténész

Óbudai KultÉj – 1 belépő – 13 helyszín – több mint 70 program 2021. július 31-én, szombaton.

Itt a remek alkalom, hogy egy forró nyári estén körbejárja Óbudát és a lehető legtöbb kulturális élményben legyen része: könnyed városi sétákat, műhely- és raktárlátogatásokat, interaktív programokat, és még számos izgalmas eseményt tartogat a kulturális forgatag ezen az estén.

A részletes programot itt megtekintheti: https://visitobuda.hu/wp-content/uploads/sites/3/2021/07/Obudai_KultEj_2021_programfuzet.pdf

 

Facebook oldal: https://www.facebook.com/obudaikultej

 

Megosztás

Facebook
Email