Keresés
Close this search box.

A vád tanúja – Régmúlt idők mozija

Május 11-én 18:30-tól kerül vetítésre a Csillaghegyi Közösségi Ház mozivásznán A vád tanúja című film, melynek alapjául Agatha Christie azonos című darabja szolgált, tehát ennek megfelelően igen fordulatos, és a szokott módon kitalálhatatlan csavarra fut ki.

Azonban a Poirot- vagy Miss Marple-féle krimi helyett, ezúttal egy izgalmas és fordulatos tárgyalótermi krimit kapunk.
A történetben egy idős hölgy meggyilkolásával vádolt férfi (Tyrone Power) érkezik a nagynevű, de egészségügyi gondokkal küzdő védőügyvédhez (Charles Laughton), aki végül el is vállalja az elég esélytelennek tűnő ügyet…
Ehhez az alaptörténethez írta hozzá Wilder és Harry Kurnitz forgatókönyvíró a betegeskedő ügyvéd és levakarhatatlanul gondoskodó ápolónője (Elsa Lanchester) komikus jeleneteit. Ezek szépen is működnek, köszönhetően a két karakter közti összhangnak, amely összhang talán annak is köszönhető, hogy a védőügyvédet alakító Laughton és az ápolónőt alakító Lanchester a való életben házastársak voltak. A vád tanúja, vagyis a vádlott német felesége a kortalan Marlene Dietrich, kinek figurája lehetőséget ad néhány vaskos nemzetiségi sztereotípia elsütésére. Mindezt pedig a rendező a tárgyalóterem arénaszerű terébe komponálja.

Aki remek színészi alakításokra vágyik, és még nem látta, vagy esetleg szívesen újranézné ezt az izgalmas tárgyalótermi krimit, itt a pompás alkalom, jöjjön el és tekintse meg! Várjuk sok szeretettel.

A nosztalgiajegy ára: 500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 300 Ft, melyek itt megvásárolhatóak.

Megosztás

Facebook
Email