Keresés
Close this search box.

A világhódító Lego

Nincs olyan gyerek, aki ne szeretne Legoval játszani, de titkon, vagy vállaltan, sok felnőtt is rajong a kis színes építőkockákért. A családban lévő gyerekek legalizálják a felnőtteknek is a Legoépítést. Bármilyen hihetetlen, de már a nagyszülőknek is volt lehetősége Legoval játszani, mivel a világhódító dán vállalkozás 1932-ben indult útjára. Ole Kirk Christiansen asztalosmester cége fajátékokat gyártott és két évvel később vette fel a „Lego” nevet, amely a dán „leg godt!” kifejezésből származik, ami azt jelenti: „játssz jól!”. 1947 után pénzügyi okokból kezdett a ma is ismert műanyagból játékokat készíteni, ám akkor még sokan azt gondolták, a műanyag játékok sosem fogják felváltani a hagyományos fa építőjátékokat. Nagyot csodálkoznának az akkori kétkedők, hogy milyen elképesztő világkarriert futottak be a kis bütykös műanyag kockák.

1958-ban született meg az igazi ma ismert Lego, aminek a minőségével már elégedett lehetett mind a vásárló, mind a gyártó. Sikerességét bizonyítja, hogy 50 év után az akkori elemekkel a ma
gyártottak még mindig kompatibilisek.

1970-ben kezdték bővíteni a célközönséget a kislányoknak is babaházakat alkottak, majd elindultak a specifikus játéksorozatok, mint a Marvel, a Minecraft, Star Wars, Harry Potter, Ninjago vagy az élethű virágok, a Lego Robotics, illetve a már akár 18+os Technic Legok. Mára már a kis piros logot mindenki ismeri és szinte elképesztő mennyiségű és változatú játék kapható. Akinek pedig vannak régi, már nem gyártott készletei, egyenesen gyűjtői kincs birtokosai.

A Brickmasons LEGO Users Group az Óbudai Kulturális Központban teszi közkinccsé alkotásait február 3-4-én, 10.00-18.00 óra között a Lego alkotások kiállításán. A számos lenyűgöző építmény megcsodálása mellett játszóház és börze is várja az érdeklődőket és kifulladásig lehet játszani a kihelyezett építőkövekkel. Néhány mű alkotójával személyesen is lehet találkozni, beszélgetni. Igazán családias játékos időtöltésre várják a különböző korú építőmstereket. Akit már magával ragadott a Lego hangulata, talál magának újdonságot, de aki még csak kezdő a Lego világában, elképesztő világ tárul fel előtte.

 

 

 

Megosztás

Facebook
Email