Keresés
Close this search box.

Advent első hétvégéje

Már hetek óta jelzik az ünnepi kirakatok, hogy közeleg az év legmeghittebb ünnepe. A kerületben élők számára azonban nem ez jelzi az örömhírt, hanem amikor megkezdődnek az adventi előkészületek a Fő téren.

Jó látni, ahogy a novemberi szürkeségből lassan átsejlenek az ünnep színei. Először csak a plakátok figyelmeztetnek minderre, majd az ünnepi fényfüzérek sokasodása, és ahogy a semmiből lassan épülni kezd a korcsolyapálya. Aztán megtelik pavilonokkal a tér, s ha behunyjuk a szemünket, már az illatokat is érezzük. A késlekedőket ezek a visszatérő munkafázisok figyelmeztetik, hogy itt az ideje az otthoni előkészületeknek is. Elkezdhetjük a lakás csinosítását, az ünnepi díszek átnézését, s jöhet az elmaradhatatlan listakészítés, hogy mire eljön a gyertyagyújtások ideje, már csak apró tennivalók vegyék el a figyelmünket arról, hogy ünneplőbe öltöztessük a lelkünket is.

Óbudán komoly hagyománya van annak, hogy az advent ne csupán egy legyen a sok vásár közül, hanem lehetőség arra, hogy családi, baráti társaságban tölthessük a hétvégéket, s az ünnepre hangoló programokkal, műsorokkal tehessük még szebbé, meghittebbé a várakozás idejét.

Az ékszerdoboz szépségű Fő téren összegyűlhetünk a szeretteinkkel, mert itt elférnek mindannyian, együtt csodálhatjuk az ünnepi pompába öltözött teret, beszélgethetünk, finom falatokkal és italokkal kényeztethetjük magunkat, hagyva, hogy az ünnepi műsorok hangulata magával ragadjon minket és jól érzésekkel töltse el a lelkünket.

Itt jól megférnek egy színpadon a különböző műfajok, stílusok.

Pénteken délután a Göncöl Néptáncegyüttes lendületes tánclépésekkel hívogat mindenkit a térre, hogy kezdetét vehesse az adventi programsorozat. Őket a Dresch Quartet váltja a színpadon, s zenéjük maga a tökéletes példa rá, hogy miként tartozhat össze a népzene és a jazz.

Szombaton délután a Mágustones Vonulós Zenekar műsora lesz a közönség hívogató, majd ünnepélyes pillanatok sorával veszi kezdetét az Advent. Fényárba borul a tér, s Till Attila megnyitja az ünnepi rendezvénysorozatot, majd felavatja a korcsolyapályát. Idén is Pavuk Patrícia és Pavuk Viktória tanítványainak bemutatója után veheti hivatalosan is birtokba a közönség a pályát, hogy aztán hetekig jelentsen csábító programot a jég szerelmeseinek.

S hogy azok se unatkozzanak, akik lemondanak a siklás öröméről, arról a Zuboly Brass, majd a Sebő együttes gondoskodik.

Vasárnap délután gyerek világzenei program nyitja a műsort. A Versi Varsa megzenésített versei viszont nem csak az aprónép számára élvezetesek.

A Kolo zenekar koncertje előtt lobban fel a láng az első gyertyán. Az ünnepélyes gyertyagyújtásra Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, országgyűlési képviselőt kértük fel.

Ám nem csak a szellem és a lélek jut minőségi „táplálékhoz” advent idején. Megannyi ünnepi finomság csábítja majd ellenállhatatlan illatával a látogatókat. Vigasztaljon bennünket a tudat, hogyha mértéktartóan kóstolgatunk, akkor ez akár szakmai szemlének is tekinthető, mely megkönnyíti az ünnepi menü kitalálását.

Sok szeretettel várunk mindenkit. Jöjjenek és hangolódjanak velünk az ünnepre a Fő téri rendezvénysorozaton!

Megosztás

Facebook
Email