Keresés
Close this search box.

Az Óbudai Kulturális Központban nyit újra a Vidám Színpad

A hosszú kényszerszünet után újranyitó színház előadásainak az Eurocenter tavaszi nyitásáig az Óbudai Kulturális Központ ad otthont.

2020 októberében tragikus hirtelenséggel elhunyt a Vidám Színpad tulajdonosa és igazgatója, Böröndi Tamás, a színház azóta zárva tartott. A nyitást a pandémia, valamint a teátrumnak otthont adó Eurocenter felújítása is hátráltatta.

A szünetet a társulat arra használta fel, hogy repertoárját megújítsa, és ahogyan a játszóhelyük, úgy ők is egy új korszakot nyissanak az életükben.

Böröndi Tamás özvegye, Götz Anna a hagyományokat megőrizve, de a további munkának új irányt szabva szeretne minőségi szórakoztatást nyújtani.

A gördülékeny működéshez szükséges hátteret a továbbiakban Akerl László, a Vidám Színpad ügyvezető igazgatója biztosítja, a megújuló teátrum művészeti vezetője Tasnádi Csaba Jászai Mari-díjas rendező, a VIDOR Fesztivál létrehozója lesz.

A színház első darabja is az ő rendezésében kerül színre, Eric Asouss Szeress, ha bírsz! című Molière-díjas vígjátékának főbb szerepeit Nagyváradi Erzsébet, Szakács Tibor, Vadász Gábor, Blahó Gergő, Szőlőskei Timea, Gieler Csaba, Pusztaszeri Kornél és Bartha Alexandra játsszák.

A Magyarországon először látható előadás egy negyvenes üzletasszony, Anette életébe enged betekintést, akire a legváratlanabb pillanatban talál rá a szerelem. Az előbemutatót november 13-án tartja a társulat.

A vígjátékok mellett a következő évadban a Vidám Színpad a fiatalabb korosztályra is gondol, sőt bemutatkozási helyet biztosít majd a különböző színi iskolák diákjainak is.

Fejléckép: a Vidám Színpad régi játszóhelyének nézőtere (forrás: Vidám Színpad)

 

Forrás:
https://fidelio.hu/szinhaz/az-obudai-kulturalis-kozpontban-nyit-ujra-a-vidam-szinpad-166783.html

Megosztás

Facebook
Email