Keresés
Close this search box.

Bábszínház az ÓKK-ban – Árgyélus királyfi

Bábszínház és más izgalmas hétvégi gyerekprogramok, vidámság és játék. Igen, ez mind-mind az Óbudai Kulturális Központ. Egy remek hely, ahol a szervezők jóvoltából ezúttal bábszínház és kézműves játszóház várja a kicsiket és a nagyobbakat.
A Családi Vasárnapok elnevezésű rendezvénysorozat keretein belül, szeretnék egy kicsit színesebbé, vidámabbá varázsolni a februári vasárnapokat is, minden korosztály számára.

Családi vasárnapok – Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona

A történet egy aranyalmafánál kezdődik, mely éjjelente virágba borul és termést hoz. Az almák azonban rendre eltűnnek reggelre, hiába állítottak őröket is a fa mellé. Ezért a királyfik vállalták azok őrzését, azonban – ahogy az őrök – éjjelenként ők is mély álomba merülnek. Kivéve a legkisebbet, Árgyélust, aki a király harmadik, legkisebb fia.
Ő megérintette az egyik – rabló – hollót, aki nyomban Tündérszép Ilonává változott. Azonnal egymásba is szeretnek, ám, ahogy a mesékben az már lenni szokott, itt is megjelenik a vén boszorkány, aki elválasztja őket. Árgyélus azonban kitartó és elindul megkeresni csodaszép párját. Útja során rengeteg akadályt kell leküzdenie, míg végül, ahogy a tündérmesékben már megszokhattuk, a királyfi legyőzi ellenségeit és egymásra találnak a szerelmesek. S boldogan élnek, míg meg nem halnak.

A történetet február 10-én, vasárnap 10 órától láthatják az érdeklődők az Óbudai Kulturális Központ San Marco utcai teátrumában, a pécsi Bóbita Bábszínház előadásában.
A jelenlévők szemtanúi lehetnek, miként teljesedhet be egy emberfiú és egy tündérleány szerelme.
Megihletett a bábszínház? A kézműves játszóházban tündérmécses készítésére is lehetőségük nyílik a kreatív alkotni vágyóknak.

Miért az ÓKK?

Tehát még egyszer: február 10-én, vasárnap 10 órától az Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona című bábszínház, ezt követően pedig kézműves játszóház várja az ügyes kezű alkotni vágyókat.
Az előadás helyjegyes, megtekintését pedig 2 éves kortól ajánlják a szervezők.

Megosztás

Facebook
Email