Keresés
Close this search box.

Bábszínház az ÓKK-ban – Az aranyszőrű bárány

Bábszínház és más izgalmas hétvégi gyerekprogramok, vidámság és játék. Igen, ez mind-mind az Óbudai Kulturális Központ, ahol a szervezők jóvoltából ezúttal alkotónap, bábszínház és kézműves játszóház várja a kicsiket és a nagyobbacskákat. A cél, egy kicsit még színesebbé varázsolni ezt az egyébként is színpompás és gyönyörű őszt, bármely korosztály számára.

Családi vasárnapok – Az aranyszőrű bárány

Szeptember 30. a magyar népmese napja! Ez alkalomból szeptember 30-án 10 órától a Kabóca Bábszínház előadásában Az aranyszőrű bárány című vidám és tanulságos előadás kerül megrendezésre az Óbudai Kulturális Központ San Marco utcai teátrumában.
A szervezők a híres mesélő, Kormos István Az égigérő fa című kötetből választottak hármat: az első egy torkos farkasról, a második egy fondorlatos medvéről, a harmadik pedig a csudamód táncoló, aranyszőrű bárányról szól.
A parasztlegény jutalmul egy aranyszőrű bárányt (kecskét, malacot, magától járó kocsit) kap. Azonban szállásadó gazdájának leánya el akarja lopni, mire hozzáragad. A legény furulyájának szavára az aranyszőrű báránnyal együtt táncra perdül, s így folytatják vándorútjukat. Sorra hozzáragad még a leány viselkedésén felháborodott sütőasszony, pap és huszár. Hamarosan a király városába érnek, kinek leánya még sohasem nevetett. Ám a különös társaság láttán a királylány elkacagja magát. Apja a legényhez adja feleségül. A lakodalomban az aranyszőrű bárányhoz ragadt táncolók is szétválnak…
A rímes, versekben megírt fabulákat Ágoston Béla csodálatos zenéje teszi izgalmassá a gyerekeknek. Népmesei hősök, érdekes tanulság, valamint színes látványvilág várja a nézőket.

Megihletett a bábszínház? Ezt követően 13.00 óráig a Kézműves játszóház keretein belül pom-pom bárány készítésére nyílik lehetőségük az ügyes kezű alkotni vágyóknak.

Miért az ÓKK?

Tehát még egyszer: szeptember 30. 10 órától Az aranyszőrű bárány a Kabóca Bábszínház előadásában, majd ezt követően Kézműves játszóház várja a kreatív jelenlévőket, az Óbudai Kulturális Központban.
És ez csupán egyetlen programlehetőség a Ház színes kínálatából. Ebben a szezonban is érdekfeszítő, különleges hétköznapi és hétvégi rendezvények várják a kulturált kikapcsolódásra vágyókat.

Megosztás

Facebook
Email