Keresés
Close this search box.

Bergengóc Zenegóc Társulat: A Mikulás mesekönyve

Még élénken emlékszem rá, – pedig több évtizede történt – milyen izgalommal készült a lányom a közelgő ünnepekre. Óvodásként, kisiskolásként másról sem tudott ilyenkor beszélni, mint arról, hogy mikor nyithatja ki az adventi kalendárium első ablakát, s miért csak egyet? Aztán a Mikulás került terítékre. Sehogy sem értette miként képes bejárni egymaga a világot, s honnan tudja, ki volt jó és ki viselkedett rosszul, s azt, hogy ő hol lakik?

Mire mindezekre – olykor többször is – megkapta a választ, már kezdhettük is a cipőtisztítást, hogy kitehessük az ablakba abban reménykedve, hogy reggelre édességgel tölti meg a jóságos Mikulás. Aztán december 5-én este megtörtént a csoda, rénszarvasai segítségével megérkezett a Mikulás.

December 2-án, délután hasonló csoda vár azokra, akik ellátogatnak a 3K-ba, és részt vesznek a Bergengóc Zenegóc Társulat előadásán. A történetben az lesz a csavar, hogy itt a Mikulás lesz, az, aki hosszú út után ledől pihenni. S míg ő szendereg kicsit, hű segítői, a krampuszok fellapozzák Mikulás mesekönyvét és zenével, mesével, dallal szórakoztatják a kicsiket. Ám aki arra készül, hogy csak nézője lesz a produkciónak, az téved, mert az immár 11 éves társulat azzal a szándékkal alakult, hogy interaktív zenés gyermekműsorokkal szórakoztassa a kicsiket.

Minden jeles ünnepre van egy meséjük, s általuk nem csak az ünnep eredete tárul fel a kicsik előtt, hanem megismerhetik, megtanulhatják az éppen aktuális dalokat, mondókákat, megkönnyíti számukra a várakozást. Az előadás után pedig kezdhetik újra számolni a napokat, hogy hányat kell aludni addig, amíg a Mikulás megérkezik. A nagyobbak pedig már a technikát is segítségül hívják, hogy pontosan tudják, éppen merre repül az ajándékoktól roskadozó szán.

A várakozást és a közelgő csodát pedig még varázslatosabbá teszik az ünnepi fények a Pethe Ferenc téren.

 

                 Vincze Mara

https://kulturkozpont.hu/esemeny/bergengoc-zenegoc-tarsulat-a-mikulas-mesekonyve/

 

Megosztás

Facebook
Email