Keresés
Close this search box.

Családi mesék Óbudán

Az Óbudai Kulturális Központ régi hagyománya, hogy vasárnap délelőtt színes programokkal várja a gyerekeket és a szülőket. Bábszínház, meseszínház, gyerekkoncert szerepel a kínálatban, mivel fontos feladatuknak tartják, hogy korai színpadi élményt nyújtsanak a gyerekek számára. A színházi nevelést már egészen kicsi korban érdemes elkezdeni, hogy a különleges élmény természetessé váljon, és játszva, boldogan váljanak később értő színházi közönséggé az apróságok.

Októberben három vasárnapon várják a családokat az ÓKK tágas színháztermében.

Október 4-én 10.00 órakor a gyerekek örök kedvence, Mazsola várja a gyerekeket. A Bálint Ágnes meséjéből készült zenés bábelőadást a Fabula Bábszínház varázsolja a gyerekek, és persze a szülők elé, akik már kicsi koruk óta kedvelik az örökifjú kismalacot. A 60 perces előadás után Mazsola ujjbábot lehet készíteni a kézműves játszóházban, ezáltal feldolgozni a színházi élményt, újraélni, átbeszélni a látottakat.

Október 18-án 10.00 órakor Szalóki Ági gyerekkoncertje kínál kikapcsolódást. A népszerű énekesnő személyiségével és csilingelő hangjával mindenkit könnyedén elvarázsol. Ági új lemeze, a Körforgás című családi zenés könyv adja a buli alapját, és táncoltatja meg a kicsiket és a nagyokat.

Október 25-én 10.00 órakor újra egy régi baráttal lehet találkozni a színpadon. A szülők is biztosan ismerik a különleges történetet, amit most a népszerű rajzfilm után a Fogi Színház előadásában nézhetnek meg: Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal címmel. A Selma Lagerlöf azonos című regénye nyomán készült zenés mesejáték az állatok szeretetére tanít meg, miközben elkalauzol az állatok világába.

Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal
Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal

Október 17-én, szombaton, 15.00 órakor a 3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ színháztermében is várják a családokat egy igazán vidám, tradicionális bábelőadással, ahol a Vitéz László Ángliában című előadásban újra lehet találkozni a kedvenc pajtikánkkal. Az előadás bővelkedik vidámságban, dalolászásban és az elmaradhatatlan palacsintasütős igazságszolgáltatásban.

Az előadásokra szeretettel és természetesen a vírushelyzetre felkészülve várják a közönséget. Óbudai Kulturális Központ (1032 Budapest, San Marco u. 81.) színháztermében a kisgyermekeknek, szóló előadások alkalmával minden második sort szabadon hagyják, ezen túl a családonként, egymás mellett megvásárolt helyek között is 1-1 széket üresen hagynak. Természetesen előadás előtt minden fertőtlenítésre kerül. Minden 6 év feletti látogatónak orrot és szájat eltakaró maszkot kell viselnie, ezzel is növelve a biztonságot.

Jegyek válthatók a honlapon – www.kulturkozpont.hu – és személyesen az előadás előtt.

Megosztás

Facebook
Email