Keresés
Close this search box.

Csinnadratta Békásmegyeren

Lassan nem csak az számít hagyománynak, hogy október elején, a Csobánka téren adnak egymásnak és a közönségnek randevút az utcaszínházak, hanem az is, hogy ez egybeesik a vénasszonyok nyarával. Ha hinni lehet a meteorológusoknak, akkor idén is kegyeikbe fogadják a kétnapos rendezvényt az égiek és igazi verőfényes napsütés tölti meg a teret.

Nincs is annál jobb dolog, mint ebéd után kiülni az alkalmi nézőtérre és hagyni, hogy megtöltsék az ember lelkét vidámsággal a színpadon egymást váltó társulatok, miközben kellemesen simogatja a bőrünket az őszi napsugár.

Igazi ünnep ez, hiszen a fellépők nem csak itthon, de a környező országokban is elismert művelői az utcai szórakoztatásnak. Számtalan nemzetközi fesztiválon aratnak zajos sikert, melyek emlékét díjak, kitüntetések sora őrzi. Nekik duplán is öröm, mert a taps minden előadóművész éltetője, s itt nem csak a lelkes közönség tölti fel őket új energiával, hanem annak lehetősége is, hogy egymással is találkozhatnak, beszélgethetnek.

Lehetetlen minden műsorszámot sorra venni, így a teljesség igénye nélkül ajánlom figyelmükbe Aracs Eszter és Lénárt András produkcióit. Miközben őrzik a hagyományokat, újakat is teremtenek. A megszokott meseszövést felfrissítik a ma oly divatos főzőműsorral, vagy éppen azzal vonják magukra a figyelmet, hogy a vásári hangoskodás helyett egy intim, kedves, érzelemben gazdag játékot kínálnak azoknak, akik érzékenyek a finomságokra, akik oda tudnak figyelni egy másfajta megjelenésre, közlési módra. Előadásuk Európa szerte, sőt a tengeren túl is nagy siker. Sarkadi Bence meseszép, saját készítésű marionett figurái már a puszta látványukkal is elkápráztatják a nagyérdeműt, pedig ez csak a hab arról a tortáról, amit a művész profi előadása jelent.

A társulatok mellett, a program szervezői is lázasan készülnek a hétvégére, mert szeretnék, ha a tér idei díszítése is hasonló sikert aratna a nézők körében, mint a tavalyi „díszletek”.

A részleteket nem árulhatom el, mert meglepetésnek szánják, de annyit mondhatok, hogy a tér idei ruhája valóban túltesz majd az eddigieken is.

A műsor kínálat pedig igazi bőségtál, amelyben a bábszínházi- és cirkuszi előadások, mesejátékok, gólyalábasok, kötéltáncosok, zenészek, vízirevű és marionett figurákkal elbeszélt történetek várnak a nézőkre.

Igazi családi program ez, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat és élményekkel, jókedvvel feltöltekezve kezdhetik a következő hetet.

Bizony kár lenne kihagyni ezt az ingyenes látványosságot, ahol vidám előadásokat és remek zenét kínálnak a neves fellépők.

S akkor még nem beszéltünk arról, hogy mindezért csak kényelmesen le kell sétálnunk a lakásoktól karnyújtásnyira lévő térre, hiszen házhoz jönnek a remek produkciók és művészek.

Mindenkit szeretettel várunk a Csobánka téren!

Jöjjön el a családjával és hozza el a szomszédjait is!

Megosztás

Facebook
Email