Keresés
Close this search box.

Csodálatos Júlia – beszélgetés és filmklub

 

„Színház az egész világ!” Ez a már-már klisének számító kijelentés remekül ráillik Szabó István kanadai-amerikai-magyar-angol koprodukcióban készült, Csodálatos Júlia című filmjére. A mű egy pompás képi világú angol komédia azokról az álarcokról, melyeket a különböző élethelyzetekben mind viselni kényszerülünk.
A történet a második világháborút megelőző utolsó békeévben játszódik, főszereplője pedig Julia Lambert, az ünnepelt és gyönyörű színésznő, aki negyvenhat évesen a közelgő öregség fenyegetésétől gyötrődik. Juliának a játék az élete. Olyannyira, hogy még a színházon kívül is állandóan szerepet játszik. Amikor beleszeret egy nála sokkal fiatalabb férfiba, amikor ifjú szerelme egy korban hozzá illő, feltörekvő naivát választ inkább, és még akkor is, amikor a hűtlen fiatalember épp Juliánál keres protekciót új szerelme pályájának megsegítésére.

A megvalósítás a Szabó Istvánra és Koltai Lajosra jellemző professzionalitásról árulkodik. Továbbá Annette Benning lenyűgöző alakítása mellett sem lehet csak úgy szó nélkül elmenni. A Csodálatos Júlia-beli szerepéért immáron harmadszor Oscar-díjra jelölt színésznő kénytelen volt egy Golden Globe-bal (és további néhány kisebb díjjal) beérni, pedig nem túl gyakran láthatunk ennyire sokrétű, a teatralitás minden módozatát felvonultató színészi játékot.

A Csillaghegyi Közösségi Házban, március 25-én vasárnap 18.00 órától megtekinthető filmvetítést, 19.45-től egy rövid beszélgetés követ az alkotókkal. Vendégünk: Koltai Lajos rendező, beszélgetőpartnere: Baróti Éva újságíró.

A teljes árú jegy: 800 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 500 Ft.
A belépőjegyek megvásárolhatóak itt.

Megosztás

Facebook
Email