Keresés
Close this search box.

Dallamok a fa alá

A Békásmegyeri Közösségi Ház egy remek koncerttel várja december 16-án, szombaton este hatra mindazokat, akik szívesen hallgatnak fantasztikus duetteket az ünnepre készülődés közben. Bódy Magdi, Kocsis Tibor és Majsai Gábor, a Stúdió 11 kíséretével ad elő világslágereket, örökzöld karácsonyi dalokat.

– A békásmegyeriek már hagyománynak tekintik, hogy advent idején koncertet adsz, s mindig szolgálsz némi meglepetéssel is. Idén például két fantasztikus hangú fiúval lépsz fel.

– A karácsonnyal együtt jár a meglepetés és némi állandóság is. Arra gondoltam, hogy ezúttal szívesen osztom meg a színpadot két remek énekessel. Majsai Gáborral már komoly rutinunk van az együtt éneklésben, Kocsis Tibor viszont először lesz a partnerem. Lelkiismeretesen gyakorlunk, készülünk a fellépésre, hogy ne okozzunk csalódást a közönségnek.

– Az ember azt hihetné, hogy a ti rutinotok mellett már nincs szükség sok próbára, gyakorlásra.

– Arra mindig szükség van. Különösen akkor, ha olyan dalok kerülnek a műsorba, melyeket jó esetben is csak évente egy-két alkalommal ad elő az ember. Ahhoz, hogy mindez könnyedén és olajozottan szóljon a színpadon, elengedhetetlen a többszöri próba, főleg, ha új duett partnerrel lép a közönség elé az ember. Erre az összecsiszolódásra nekünk és a zenekarnak is szükségünk van. Bár most arra is figyelnem kell, hogy ne erőltessem túl a hangszálaimat, mert egy enyhe megfázással is bajlódok, de szombatra kikúrálom magam!

– Decemberben megszaporodnak a fellépések, marad időd az ünnepi készülődésre is?

– Ideje mindig arra van az embernek, amit fontosnak érez, így nálam is inkább azzal van a baj, hogy a kedvem hiányzik. Ez lesz a második karácsonyom az anyukám nélkül. Félek, nekem már mindig az jut eszembe az ünnepről ezután, hogy ilyenkor veszítettem el őt…

– Fát azért állítasz?

– Mint megrögzött állat és természetbarát inkább az udvarba ültettem el pár éve egy fenyőt, de akkorára nőtt a babusgatástól, hogy lassan gondot okoz a feldíszítése, főleg, ha barátságtalanabb az idő. A lakást viszont mindig szerettem ünneplőbe öltöztetni. Egy ideig Kanadában éltem, így volt lehetőségem megfertőződni az ottani szokásokkal is. Jó korán elkezdem a díszítést és minden héten egy újabb szoba, vagy sarok kerül sorra, így fokozódik a lelkemben az ünnepvárás öröme. Anyukám távozása óta nagyon keserédes ez a készülődés. Nagyon hiányzik! Bár körülvesznek a barátok, ilyenkor nagyon figyelnek rá, hogy felvidítsanak, még friss a seb. Szerencsére azért engem is magával ragad a város ünnepi hangulata. A Fő tér és Csobánka tér meghitt fényei, az illatok, a fantasztikus programok.

Remélem, hogy a fiúkkal nekünk is sikerül beszállnunk ebbe a varázslatba és a fantasztikus hangulatú dalokkal a koncert idejére elűzzük a készülődés fáradalmait és békét, meghittséget lopnunk helyébe.

Ha a koncert alatt úgy érzik, hogy Angyal száll át a fejük felett, ne csodálkozzanak, mert az ebben az esetben természetes. Jöjjenek minél többen, töltekezzenek fel a dalok és az előadók jóvoltából, s aztán másnap még a maradék teendőkkel is gyorsabban végeznek.

Mindenkit sok szeretettel várunk szombaton a Csobánka téri házban!

                      Vincze Mara

https://kulturkozpont.hu/esemeny/dallamok-a-fa-ala-body-magdi-kocsis-tibor-majsai-gabor-es-a-studio11-koncertje/

Megosztás

Facebook
Email