Keresés
Close this search box.

Díjak Óbuda Napján

Forrás: obuda.hu

Díjak Óbuda Napján

Minden évben átadja a kerület igen rangos díjait Óbuda-Békásmegyer önkormányzata. Idén a nagyszabású átadó ünnepséget szűk körű összejövetel helyettesítette a pandémiás viszonyok miatt, a díjak azonban mit sem veszítettek ezzel értékükből.

Óbuda díszpolgári címét és a Pro Óbuda díjakat azok kapták, akik kiemelkedő munkájukkal hozzájárultak Óbuda-Békásmegyer fejlődéséhez. Az óbudai kulturális és sportéletben példamutató értéket alkotók szintén elismerésben részesültek.

„Otthonunk, Óbuda-Békásmegyer, ez a mottónk. A mai napon azokat köszöntjük, akik ezt a mondatot megtöltötték tartalommal. Akiknek köszönhetjük, hogy valóban otthonunk Óbuda-Békásmegyer, az otthonunk, amelyre büszkék lehetünk” – mondta dr. Kiss László polgármester ünnepi beszédében, mielőtt átadta az elismeréseket a szűkkörű, de ünnepélyes rendezvényen.

Az eseményen Udvaros Dorottya Jászai Mari- és Kossuth-díjas színművésznő Bereményi Géza neki írt dalaival köszöntötte az ünnepelteket. A művész, aki maga is Óbuda polgára, személyes szavakkal üdvözölte az egybegyülteket.

Az Óbuda-Békásmegyer Díszpolgára címet Bojár Gábor, a Graphisoft világhírű szoftverfejlesztő cég alapítója és az óbudai Aquincumi Technológiai Intézet felsőoktatási vállalkozás, valamint az annak is otthont adó Aquincum Campus elindítója kapta munkásságáért. Érdemei közül kiemelhető, hogy a volt Óbudai Gázgyár helyén álló Graphisoft Parkkal napjainkra a kerület és a főváros egyik legigényesebb zöld fejlesztése valósult meg, melynek ő volt a megálmodója és egyben megvalósítója.

Az idei év Pro Óbuda díjasa  Érchegyiné Futó Csilla, az Óbudai Meseerdő Óvoda vezetője lett, aki közel három évtizede dolgozik elhivatottan ugyanabban az intézményben. Gazdag pályája során elköteleződött a környezeti nevelés ügye mellett és fáradhatatlanul küzd a sajátos nevelési igényű gyerekek érdekében.

Hont János, az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Költségvetési Szervek Kiszolgáló Intézményének egykori igazgatója a harmadik kerületért végzett több évtizedes áldozatos munkája elismeréseként szintén Pro Óbuda díjban részesült.

Kiss Imre az idei Óbuda Kultúrájáért díjasa a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója volt 2020 őszéig. Szolgálati ideje alatt a múzeum fontos helyszíne lett a kerületi kulturális és turisztikai életének.

Horváth Pál „Indián”, az Óbudai Sportegyesület elnöke az elmúlt csaknem huszonöt esztendőben többek között azon fáradozott, hogy több ezer gyermeket tanítson meg a kenuzás szeretetére. Áldozatos munkájáért a Hidegkuti Nándor Emlékplakettet adták át neki.

Óbuda Sportolója díjas Lucz Anna lett, aki az UTE Kajak-Kenu Szakosztálynak sportolója, példaértékű hivatástudatának és szorgalmának köszönhetően évről-évre egyre szebb eredményeket ér el.

Szabady Ádám, az óbudai Római Sportegyesület parasportolója szintén Óbuda Sportolója díjasa lett. Jelenleg 100 méteres hátúszásban a világlista ötödik helyén áll.

Minden díjazottnak szívből gratulálunk!

 

 

Megosztás

Facebook
Email