Keresés
Close this search box.

Együtt nevettünk a küzdelmes jeleneteken

Március 18-án a Csillaghegyi Közösségi Ház MOZITITOK sorozatában Till Attila tavaly tavasszal bemutatott Tiszta szívvel című filmje lesz látható. A filmet beszélgetés követi, a nagysikerű produkció egyik főszereplője, Fenyvesi Zoli lesz a meghívott vendég, és az alábbi beszélgetésnél jóval többet tudhatunk meg a fiatal színészről.

 • Azoknak, akik nem látták még a filmet, hogyan ajánlanád?
 • Műfaját tekintve ez egy akció-vígjáték, amelyben azonban a cselekményen kívül hiteles képet kapnak a nézők arról is, hogyan éljük mozgássérültként a mindennapjainkat. Persze nem dokumentarista módon, de az életünk, amelyről keveset tudnak az emberek, mégis a maga valóságával van jelen benne. A film humorát is érdemes kiemelni, hiszen még a fogyatékkal élést is viccesen, abszolút pozitív módon mutatja be.
 • Minek köszönhető ez a humor? A forgatókönyvnek vagy a szereplők hozzáállásának?
 • Mindkettőnek, hiszen Tilla ilyen jeleneteket teremtett, ugyanakkor nekünk, a szereplőknek, a személyes életünkben is fontos szerepet játszik a humor. Én magam is az életem jó pár nehézségét humorral kezelem. Muszáj így tennem, mert e nélkül téboly lehetne sok mindenből egy idő után. Ami nagyon jó volt a két hónapos forgatási idő alatt, hogy olyan társaság kovácsolódott össze, hogy egyáltalán nem volt nehéz együtt nevetnünk magunkon vagy a küzdelmesebb szituációkon.
 • Megmaradtak a forgatáson szövődött kapcsolatok?
 • Fontosak lettünk egymás számára, de mindannyian éljük a saját, meglehetősen feszített tempójú életünket, ritkán tudunk csak személyesen is találkozni. Szabolcsot elsősorban a színház köti le (Thuróczy Szabolcs, a Pintér Béla és Társulata színésze) Ádámot is a színház és az egyéb munkái, amikben benne van (Fekete Ádám dramaturg, rendező, a TÁP Színház tagja), engem pedig a tanulmányaim és a reklámfilmek.
 • Megváltozott az életed a film bemutatása után?
 • Sokat köszönhetek ennek a filmnek. Több felkérést kapok, jobban kinyílt számomra a világ, olyan értelemben is, hogy én lehettem az a szerencsés, aki elmehettem különböző filmfesztiválokra. Jártam Kairóban, Los Angelesben, Londonban. A film alaposan felpörgette a mindennapjaimat, de mostanra már visszatértem a saját kis mókuskerekembe, ahogy mindenki más is a filmből.
 • A Tiszta szívvel előtt is érdekelt a filmek világa?
 • Én és a generációm a Disney mesefilmjein nőttünk fel, és a mai napig szívesen nézem ezeket. Sokszor el is csodálkozom azon, hogy felnőttként mennyi új jelentést, új részletet fedezek fel bennük. Szeretem az akciófilmeket, vígjátékokat, ilyenekből sokat néztünk egykor az anyukámmal. Viszont nem bírom a thrillereket és a horrort, szerintem a leghangosabban én sikítok a teremben, ha mégis betévedek egyre.
 • Bárhol nyilatkozol, mindig kiegyensúlyozottság, derű és optimizmus árad a szavaidból. Ez minek köszönhető? Hozott gének vagy tanult, tudatos magatartás?
 • Mind a kettő. Nagyon sokat köszönhetek az édesanyámnak, aki gyerekkoromban nem hagyta, hogy megmaradjak a számítógépes játékok mellett, hanem kimozdított, és megmutatta, mennyi minden van a világban. Jó a természetem is, nem vagyok egy kesergő típus, ha megbántottak, soha nem dédelgettem a sértődöttségemet, a haragot vagy a fájdalmat is néhány óra múlva el tudom engedni. De talán a legfontosabb dolog, amiben a legszerencsésebb vagyok, hogy sokan vesznek körül, a család, a barátaim, és folyamatosan érzem a támogatásukat. Mert egyedül azért nem lehet minden harcot megvívni.

Tiszta szívvel

Megosztás

Facebook
Email