Keresés
Close this search box.

Ének az esőben – Régmúlt idők mozija

 

1927-ben járunk, a némafilm a virágkorát éli. Egy szerencsés véletlennek köszönhetően Don Lockwood népszerű sztár lesz, s filmek sorát forgatja az ünnepelt színésznő, Lina Lamont oldalán. A férfit távolról sem kötik mély érzelmek a mutatós, de üresfejű nőhöz, ám képzelt, a filmek által sugallt románcukat a sajtó szenzációként tálalja. Don valódi imádottja Kathy Selden, egy fiatal, kezdő énekes-táncosnő, akit Lina féltékenységében kirúgat a stúdióból. Ám a sztárszínésznőt új veszély fenyegeti: a hangosfilm megjelenése. Lina ugyanis egyáltalán nem tud énekelni, sőt a beszédhangja is borzalmas. Sürgősen találnia kell valakit, aki „szinkronizálja” neki a dalokat és a dialógokat. Így kerül vissza a történetbe Kathy, aki azonkívül, hogy beszélni és énekelni is képes, nőként is igazán rátermett.

Az „Ének az esőben” című alkotás minden idők egyik legnépszerűbb filmjének számít. S ezt mi sem bizonyítja jobban, mint például az, hogy az Amerikai Filmintézet 2007-ben a valaha volt legjobb amerikai filmek ranglistáján az 5. helyre sorolta.

Szeptember 14-én 18.30-tól Óbudán, a Csillaghegyi Közösségi Ház moziműsorán most újra megtekinthető lesz ez a méltán népszerű filmalkotás. Színvonalas, könnyed program, parádés színészi játékkal és fülbemászó dallamokkal az örök érvényű klasszikusokat kedvelők számára. moziműsor, ingyenes program.

Nosztalgiajegy: 500 Ft. Diákoknak és nyugdíjasoknak 300 Ft, melyek megvásárolhatóak itt, valamint a Csillaghegyi Közösségi Ház jegypénztárában, nyitvatartási időben.

Megosztás

Facebook
Email