Keresés
Close this search box.

Enigmatikus tájak Németh Géza kiállításán

Németh Géza egy igazi reneszánsz ember. Érdeklődés köre igen tág, sokféle feladata volt már az életben, de igazán festőnek tartja magát.

1944-ben született Budapesten, a Képző– és Iparművészeti Gimnázium festő tagozatán kezdte meg tanulmányait, ahonnan ideológiai okokból eltanácsolták és magántanulóként érettségizett le. A Szegedi Tanárképző Főiskola, rajz–matematika szakán végzett, majd Építészmérnöki diplomát szerzett az Ybl Miklós Műszaki Egyetemen. Sokáig magántervezőként dolgozott, volt az Ars Una Alkotóközösség vezetője, létrehozta az Arthis Alapítványt és Könyvkiadót, majd az Artézi Galéria művészeti vezetője lett. Mindeközben a New Yorkban működő Ariel Galéria tagja lett, majd egy évet
töltött a világvárosban. Később a bécsi Rearte Gallery tagjai közé került.

Számos díjat nyert, többek között a T-Art Alapítvány különdíjat és a Supka Manna-díjat.

Első kiállítása 1968-ban a nyílt szülőföldjén, a rákosligeti Csekovzsky Árpád Művelődési Házban.
Összesen 48 egyéni kiállítása volt Balatonfüredtől Vácig, közte olyan rangos állomásokkal, mint New York, Washington, Bécs és Moszkva.

Impozáns mennyiségű, 250-nél is több csoportos kiállításon vett részt, Csepeltől Óbudáig, Hatvantól Keszthelyig, köztük Marseille (Franciaország), Newark (New Yersey), Bogota és Tuca (Kolumbia), Caracas (Venezuela), Buenos Aires, Argentína.

A művész többször állított már ki Óbudán, és jelenlegi utolsó kiállítása is Óbudához köti, amely április 27-ig látható az Óbudai Kulturális Központban Enigmatikus tájak és egyebek címmel.

Ennek a kiállításnak az anyagából láthatnak most egy kis online ízelítőt és ha kedvet kaptak, látogassanak el a San Marco utcába, hogy életnagyságban, teljes szépségükben csodálhassák meg a képeket.

https://NemethGeza.Arts-Culture-Photography.net

Megosztás

Facebook
Email