Keresés
Close this search box.

Fordult a kocka

 A Családi vasárnapok mindig arról szólnak, hogy a gyerekek, szülők és nagyszülők jó hangulatban tölthessék együtt az időt, s közben észrevétlenül megtanulhassanak bölcs dolgokat a mindennapokról, a zenéről, egymásról, vagy éppen arról, hogy mi fontos és hasznos az életben.

 Húsz évvel ezelőtt – szinte még gyerekként – középiskolai barátságukra alapozták az Alma zenekar életre hívását a tagok. Akkor még felnőtteknek szánták a szerzeményeiket, melyek több tehetségkutatón is győzelmet hoztak a csapatnak, s büszkén emlékeznek arra, hogy a szintén akkor alapított klubjukat elismert zenészek, színészek, írók látogatták.

Talán ennek is köszönhették, hogy sorra érkeztek a színházi felkérések, s a zenekar vezetője, Buda Gábor irodalmi estek, zenés és színházi produkciók számára írt zenét, ahol a zenekar olyan neves művészekkel lépett színpadra, mint Halász Judit, Hegedűs D. Géza, Lukács Sándor.

Számtalan színházi fellépés és siker után, – az akkor már a tagok életkorát és a zenekar státuszát tekintve is felnőtt zenekar – egy gyerek koncertre kapott felkérést. A véletlennek köszönhető debütálás óriási sikert aratott és számtalan újabb felkérést hozott nekik. Végül szinte észrevétlenül lett belőlük gyerekzenekar. A lurkókból és szüleikből álló közönségük valósággal a tenyerén hordta a zenekart, mely sikert sikerre halmozott.

Ehhez persze annak is volt némi köze a zenei felkészültség és tehetség mellett, hogy egyéni hangvételű, etno alapokra építkező dalaik egyértelműen árulkodnak róla, hogy maguk is szülők lettek és egy nyelvet beszélnek a gyerekekkel.

Koncertjeik teltházasak, interaktívak, ahol a közönség velük együtt énekli a teljes repertoárt.

A dalok mókásak és aktuálisak, mert a mindennapokra építkezve a vitaminoktól a természetvédelemig számtalan témát megénekelnek, eltáncolnak, s a közönség mindenben partnerük.

A jövő év márciusában tartandó jubileumi koncertjükre is olyan meglepetéssel készülnek, ami egyszerre lesz izgalmas, mókás és tanulságos, így bátran megelőlegezhetjük nekik a sikert.

Előtte azonban október utolsó vasárnapján, az Óbudai Kulturális Központ színháztermébe várnak mindenkit, hogy újra egy fantasztikus koncerten énekelhessenek, táncolhassanak együtt a gyerekekkel és szüleikkel.

Ne hagyd ki te sem ezt a remek alkalmat!

Megosztás

Facebook
Email