Keresés
Close this search box.

Frakk a színpadon

Frakk, a macskák réme lép színre a Fogi Gyermekszínház vidám, bohókás, dalokkal tarkított előadásában. A Bálint Ágnes meséjéből írt darab hősei a két lusta, de agyafúrt macska, a háziasszony, Irma néni kedvencei. Károly bácsi, a ház ura azonban nem igazán szíveli a két elkényeztetett, pimasz jószágot, ezért kapóra jön a kérés, hogy vigyázzon egy barátja kutyájára, Frakkra, a vizslára. Ahogy már az lenni szokott a kutya-macska barátságban, innentől feje tetejére áll a ház élete. A mókás mesében látható, hogy a kis ház lakói számos kalandba keverednek. Károly bácsi és Irma néni kegyeiért folyik a harc, és a sok vidám jelenetet fülbemászó dalokkal teszik még izgalmasabbá. Nyilván nem kell meglepődni, hogy kutyák és a macskák dalra fakadnak, hiszen, ha beszélő állatokról van szó, gondolható, hogy énekelni is tudnak, az apró közönség örömére.

A szülőknek is ismerős lehet a történet, hiszen a meséből 54 részes rajzfilm készült 1971-1985 között.
Hosszú éveken át sugározta a televízió az 5 perces vidám epizódokat, ahol a kutya meg a két körmönfont macska mindig bajba keveredett. A vidám történetek jó példával jártak elő az állatok szeretete terén, bemutatták a klasszikus családképet, ahol Irma néni, a jó háziasszony szeretettel gondoskodott a ház népéről, Károly bácsi pedig igyekezett fenntartani a házi békét, ami a csintalan jószágok közt nem is volt annyira egyszerű.

A megelevenedett mesehősök november 4-én, 11.00 órakor veszik be a Békásmegyeri Közösségi Ház színpadát, ahol a tanulságos, de mégis kacagtató történetükkel lopják be magukat az óvodások és kisiskolások szívébe, és élesztik fel a szülőkben a nosztalgikus hangulatot. 50 perc cicaharc vár mindenkire, aki kíváncsi rá, hogy szedi ráncba a gazdájához hűséges kutya a háziasszony két végletekig ajnározott, körmönfont macskáját. Mindezt természetesen a szeretet jegyében, egyértelművé téve, hogy az állatoknak lelkük van, és a négylábú tagok is fontos részei a család életének.

SZOMBATI MESESZÍNHÁZ: Frakk a macskák réme
november 4. 11:00

 

Megosztás

Facebook
Email