Keresés
Close this search box.

Gyászhír

Megrendülve tudatjuk, hogy Erhardt Miklós, az Óbudai Művelődési Központ nyugalmazott igazgatója, igazgatóhelyettese életének 80. évében itt hagyott bennünket.

Héja Domonkos Liszt-díjas karmester szavaival élve, ikonja volt a művelődési háznak. Harmincöt évig dolgozott itt, a kezdetektől 2007. december 31-ig, már a 71. évét kezdte taposni, amikor tíz év nyugdíjas munkaviszony után valóban nyugdíjba ment. Ha később is benézett, mindenkihez volt egy kérdése, poénja, mondata, s mindig szeretettel, tisztelettel fogadták. Emlékképei Óbuda kulturális életéről olyanok voltak, mint a múltat idéző, még el nem halványult fotók. Hol magával ragadó, hol megmosolyogtató, máshol pedig tiszteletet parancsoló hangulattal. Mert nélkülük nem tartana itt a világ. Óbudán biztosan nem.

„Számomra mindig a kulturális programok voltak a legfontosabbak, középpontban pedig a zene állt. A Nemzeti Zenedébe (jelenlegi elnevezése Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium) jártam, a végzettségem karvezető, de tíz évig voltam templomi orgonista is. Tizenöt évet tanítottam egy csepeli zenetagozatos általános iskolában, onnan kerültem Óbudára. Egy év tanítás után neveztek ki igazgatóhelyettesnek az újonnan felépült Ifjúsági és Úttörő Házba.” – nyilatkozta egykoron.

Búcsúzik tőle felesége, fiai, unokája, valamint az Óbudai Kulturális Központ munkatársai.

Május 15-én, hétfőn 13.45 órakor kerül sor búcsúztatására a Farkasréti temető kisravatalozójában.

Megosztás

Facebook
Email