Keresés
Close this search box.

Gyerekprogramok – Halász Judit az ÓKK-ban

Gyerekprogramok nem csupán a kicsik, de talán a szülők, nagyszülők örömére is, az Óbudai Kulturális Központban!

Bizonyára nem tévedés azt állítani, hogy Halász Judit alakja, neve, muzsikája nem csupán a gyerekek számára cseng ismerősen. De szüleik, nagyszüleik is dúdolgatják olykor dalait.
Október 20-án 11 órától az Óbudai Kulturális Központ ad helyet Halász Judit: Játsszunk együtt! családi koncertjének.

Halász Judit

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Klasszikus és kortárs magyar költők verseit évtizedek óta énekli a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek.
Generációk nevelkedtek fel a dalain, amelyeket a zenei és előadói igényesség mellett játékosság, humor, fantázia és nagyon sok szeretet jellemez, és amelyeket kicsik és nagyok is együtt énekelhetnek a koncerteken. 18 megjelent lemez után először egész estés filmkoncertet forgattak a művésznővel, „Csiribiri” címmel. Legutoljára 2014 őszén jelent meg lemeze, melynek címe: „Kezdődhet a mulatság”.
A Játsszunk együtt! koncerten az eddig megjelent zenei anyagokból hallható válogatás, amely csokorba szedi Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb dalait.
Legfontosabb küldetésének tartja fenntartani a családok, a gyerekek magyar költészet iránti érdeklődését, és észrevétlenül szórakoztatva felhívni a figyelmüket az élet fontos törvényeire, amelyekhez alkalmazkodnunk kell, ha a humanizmus etikája szerint akarunk élni.
A gyerekek – Magyarországon elsőként – a Mosolyrend lovagjának választották. A Vígszínház tagja, a magyarországi UNICEF-elnökségi tagja. A magyar állam Jászai Mari- és Érdemes Művész díjjal, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével, valamint Kossuth-díjjal jutalmazta eddigi munkáját.

Miért az ÓKK?

A gyerekprogramok és koncertek nagyon fontos szerepet játszanak a kulturális központ életében. Ez utóbbi az a műfaj, amelynek változatosságával szinte minden korosztály elérhető. Alapvető, hogy a lehető legszélesebb műfaji skálán mozogva, a különböző stílusok kedvelői legyenek megszólítva. A ház színes kínálatában számos eltérő stílusú fellépő és zenekar megtalálható. A komolyzenétől kezdve a popzenén, a népzenén, a világzenén és a rockosabb műfajokon keresztül az undergroundig és a jazzig szinte minden fellelhető a ház kínálatában.

Megosztás

Facebook
Email