Keresés
Close this search box.

Gyógyító kövek és más csodák az Ásványbörzén

Az ásványok szépsége mindenkit lenyűgöz, legyen rusztikus valójában, formára csiszolva vagy ékszerbe foglalva. Szinte felsorolhatatlan, hogy mennyi csodás drágakő, féldrágakő létezik a színek teljes skálájában pompázva. Mindenki megtalálja a kedvencét, legyen a szívéhez közel álló a halványkék vagy a rozsdapiros. A szépségük mellett jótékony hatásuk miatt is népszerűek. Óriási divat lett az ásvány karkötők viselése, manapság szinte minden második ember kezén megtalálható. Nem csupán azért, mert jól megy a ruhájukhoz, inkább jótékony, gyógyító hatásuk miatt viselik sokan. A különböző ásványoknak megvan a „szakterületük”, ahol viselésük meghozza eredményét.

A rózsakvarc szerelmet és harmóniát hoz, a borostyán érzelmi gyógyító, a topáz a megbocsátás köve, a türkiz nyugalmat áraszt, az opál gazdagság és a szerencse hozója, az ametiszt stresszoldó, az onyx növeli az állóképességet, és még végtelenségig sorolhatók az ásványok és a nekik tulajdonított jótkékony hatások sora. A mala megfűzése egyszerű, bárki számára könnyen elérhető hobbi, de a különlegessége abban áll, hogy nem csak a színeket kell harmoniába rendezni, de a kívánt hatás elérése szempontjából is össze kell hangolni a kis ásványgyöngyöket. Ha már a jelentésnél tartunk: biztosan nem mindenki tudja, hogy miért gyémántköves gyűrűvel kérik meg a férfiak a szerelmük kezét. A gyémánt a tisztaság és a tökéletesség köve, ezért lett a menyasszonyok ékszere.

Az ásványbörzén nagyon sok kiállító kínálatából lehet válogatni, így akár kész malát szeretnénk venni, vagy hozzávalókat, hogy nekikezdjünk ennek a hobbinak, mindent meg lehet találni a kínálatban. Kész ékszerek, különböző méretű csiszolt marokkövek, vagy akár jóslás céljára használható hegyikristály inga is beszerezhető, akár magunknak, akár már karácsonyi ajándéknak, szeretteinkre gondolva.

Aki a színes ásványkavalkádba kicsit beleveszett, pihenésképpen megnézheti a hagyományos bonsai kiállítást is. Ki ne szeretné ezeket a varázslatos kis fákat? Lenyűgöző szépségükkel egy mesevilágba kalauzolnak, csodás a hatalmas szépségű fák apró kis verzióját látni.

A hagyományos ásványbörze és bonsai kiállítás mellett most még egy élmény megtapasztalható. 10.00-13.00 óráig kalligráfia, azaz kínai szépírás bemutató várja az érdeklődőket, akik ezt a művészeti ágat maguk is kipróbálhatják Horváth Janisz vezetésével.

November 12-én 9.00-17.00 óráig az Óbudai Kulturális Központ egész területén várják a fent felsorolt szépségek a vendégeket és vásárlókat. A belépés ingyenes, de az élmény megfizethetetlen. Jöjjön, és töltődjön fel ragyogó szépséggel.

Ásványbörze és bonsai kiállítás kalligráfiai bemutatóval
november 12. 09:00 – 17:00

 

 

 

Megosztás

Facebook
Email