Keresés
Close this search box.

Hernádi Judit zenés estje

Izgalmas, tartalmas este vár azokra, akik úgy döntenek, hogy október 6-án Hernádi Judit társaságában töltik az estét a 3K-ban. Az elmúlt évtizedek alatt már megszokhattuk, hogy a művésznő nem rabja a konvencióknak, s előszeretettel feszít szét minden korlátot maga körül.

– Bár öntörvényű ember vagy, mégsem magányos harcos, a csapatjáték sokkal közelebb áll hozzád. Mi ösztönzött arra, hogy újabb önálló esttel lepd meg a nézőket?

– Valóban szívesebben játszom partnerekkel, nem szeretek egyedül lenni a színpadon. Legyek őszinte? Ha rajtam múlott volna meg sem születik ez az est. Orlai Tibor érdeme, hogy szelíd erőszakkal rávett a dologra, s most már magam sem bánom, sőt szeretem.

Az ilyen mérföldkövek, mint a hatvanadik születésnap mindenkit arra ösztönöznek, hogy egyfajta számadást készítsen a múltról, s hogy igyekezzen felvázolni magának, hogy milyen tervei vannak a jövőt illetően. Ahogy pakolgattuk a téglákat, amiből összeállt az elmúlt hat évtized egyre inkább megkedveltem, s ma már kimondottan szeretem. Ebben elévülhetetlen érdemei vannak Pelsőczy Rékának, aki az est rendezője és Orlai Tibornak, aki a producere s egyszersmind ötletadója is. Velük és a stáb többi tagjával, már jó volt megálmodni, hogy mi is szerepeljen a műsorban.

Orlai Tibor erről így vall:

– Minden nagyformátumú művésznek jár egy ilyen est, amikor mérleget von a múltról, s felfesti a jövőt. A születésnap jó apropónak kínálkozott. Ez egyfajta jutalomjáték is, ahol már rajta múlt, hogy mit szeretne megmutatni magából. Az est egy szerkesztett önvallomás, így a döntés az ő kezében volt. Mi csak felöltöztettük, teljesebbé tettük a fotókkal, filmbejátszásokkal. A műsorban 12 dal hangzik el zongorakísérettel, s közben versek, szereprészletek és vallomások, melyeken átsüt a fanyar humora, ha kell drámaisága és a varázsos, hiteles egyénisége.

– Talán azért szerettem meg, – folytatja Hernádi Judit – mert profikkal dolgozhattam, akik tették a dolgukat és hagyták, hogy azt mutassam meg magamból, aki vagyok. Rólam szólnak a dalok, a versek, a monológok, a beszélgetés, én leszek a főszereplő. Mivel mindig őszintén vállaltam magam, tükrözi, hogy mennyire imádom a színpadot, benne lesz a sajátos humorom és öniróniám és az egész életem. S lesz benne interaktív beszélgetés, vallomás, ahogy ma divatosan megfogalmaznák azt, ha a mondandó megérinti a közönséget, s kialakul a nézőtér és a színpad között egy szorosabb kapocs. Ezen az estén a közönség lesz a partnerem.

Megígérhetem, hogy nem éri csalódás a nézőket, hiszen azok jönnek el, akik szeretnek, kíváncsiak rám, s én igyekszem megmutatni magamból mindent, a dívát, a bohócot, az embert és a színésznőt, aki szereti, ha figyelnek rá, szeretik, törődnek vele, mert erre minden embernek szüksége van.

Töltsék ezt a péntek estét Hernádi Judittal, s hagyják, hogy tehetségével, őszinteségével és sokszínűségével elragadja és elvarázsolja önöket!

Vincze Mara

https://kulturkozpont.hu/esemeny/hernadi-judit-zenes-estje-egy-zongoraval/

Megosztás

Facebook
Email