Keresés
Close this search box.

Húsvéti családi alkotóműhely

április 7. 17:00

Szeretem az ünnepeket, ezért igyekszem a hozzájuk társuló jó érzést minél hosszabbra nyújtani. Listát készítek a teendőkről, a vásárláshoz, kitalálom az ajándékokat, s aztán, hogy valóban örömteli legyen a várakozás időben elkezdem valóra váltani a terveket. Hol van az előírva, hogy bele kell rokkanni a teendőkbe és a vidám ünneplés helyett a fáradtság kómájában szenderegve kell tölteni a jeles napokat?

Ha az ember beosztással halad, akkor még a tavaszi nagytakarításban is talál élvezetet. Én legalábbis tudok örülni a tisztaság illatú lakásnak, ahol egy vidám függöny, vagy párna a kanapén egyértelművé teszi, hogy itt a tavasz, jön a nyár.

Régen a lányos házaknál nagy tételekben fogyott a tojás, s nem csak azért, mert jó magyar szokás szerint egy kétnapos ünnepre valóságos lakodalmi menüt süt-főz a háziasszony, hanem azért is, mert piros tojással várták a locsolókat.

Mára alábbhagyott a locsolási kedv, szinte nincs is a családtagokon kívül senki, aki nyakába venné a várost, helyette viszont baráti, rokoni látogatások zajlanak. Mivel idén már négynapos az ünnep, nem árt idejében elkezdeni a készülődést. S ha a locsolkodás kevésbé divatos, hát van helyette más. Vidám ajtódíszek, tojásfák jelennek meg egyre több lakásban, így nem haszontalan, ha az újságok, az internet mellett szerzünk egy kis gyakorlati tapasztalatot is a dekorálás terén.

Mindehhez szakavatott segítséget és inspirációt is kapunk a 3K-ban, április 7-én, pénteken délután öt órától, s aztán otthon folytathatjuk az alkotást.

Vincze Mara

Húsvéti családi alkotóműhely

Megosztás

Facebook
Email