Keresés
Close this search box.

Jazz a kertben

Jazz a kertben

Vendégeink egyik kedvenc előadója, az Óbudai Kulturális Központ házainak visszatérő fellépője Rák Béla, aki most 3 fős combójával lép fel a Békásmegyeri Közösségi Ház kertjében.

Július 16-án, péntek este 19.00 órától egy könnyed nyáresti romantikára hívjuk a hallgatóságot, ahol a Rák Béla Combótol megszokott magas színvonalú és jó hangulatú koncert részesei lehetnek.

A Rák Béla Combo 2004 óta rendszeresen lép fel fesztiválokon, falunapokon, céges rendezvényeken, kiállítás megnyitókon. Virtuóz gitárjátékon alapuló elegáns, dallamos jazzt játszanak. A különböző irányzatok keverése mellett, egyre inkább törekszenek saját, egyéni hangzás- és dallamvilág kialakítására. Fő irányvonaluk a Django Reinhardt féle swing jazz, mely műfaj az 1930-as évek tánczenéje volt, és napjainkban igazi reneszánszát éli. Zenéjük egy része funk alapú, amerikai eredetű, az 1960-as években indult világhódító útjára. Ez a stílus a soul, a soul jazz és a rhythm and blues elemeit egy ritmusközpontú, új tánczenei formába öntötték. A funk előtérbe hozta a ritmust, amelyet a zenekarban a professzionális basszusgitár és virtuóz gitárjáték testesít meg.

Akik szeretik a gitármuzsikát, a jazz-funk ritmusát, régi rajongói Rák Béla zeneiségének, vagy még csak most ismerkednek vele, mindenképp jöjjenek el, hogy ezen a nyári estén a lelkük együtt repülhessen a muzsika hangjaival a csillagok közé.

A zenekar tagjai: Rák Béla – gitár, ének, Makk András – gitár, Gelley Kristóf – basszusgitár

Műsoridő: 60 perc, jegyár: 600 Ft. Jegy váltható honlapunkon: www.kulturkozpont.hu

A jelenleg hatályos rendelkezések értelmében a meghirdetett programjaink védettségi igazolvány és maszk viselése nélkül látogathatók.

 

 

Megosztás

Facebook
Email