Keresés
Close this search box.

Karácsonyi adománygyűjtés Óbudán

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az idei évben is közös adománygyűjtést szervez a kerületi rászorulók támogatására. Bár az idei év mindenkinek nagyon nehéz volt, a karácsonyi időszakban mégis előtérbe kerül mások segítése, főként, hogy a nehéz gazdasági helyzet miatt még többen szorulnak segítségre, még több adományra van szükség. Ezért arra kérnek mindenkit, aki teheti, hogy csatlakozzon a kerületi adománygyűjtési akcióhoz, hogy ezt az emberpróbálóan nehéz évet zárjuk le úgy, hogy minél több nehéz helyzetbe került kerületi lakótársunknak próbáljuk megszépíteni a karácsonyát. Ha csak egy kis könnyebbséget, melegséget, örömöt tudunk adni, az most többet ér, mint bármikor korábban.

Az adományokat az Esernyős Kávézóban (1033 Budapest, Fő tér 2.), hétköznap 08.00 és 18.00 óra között, december 18. délig lehet leadni a járványügyi előírásainak megfelelően. Maszk viselése kötelező, a kávézó helyiségében csak a felajánlás leadásának ideje lehet tartózkodn.

Csak az alábbi adományokat várják, sértetlen állapotban, becsomagolva, dobozban vagy erős szatyorban. (Használt ruhaneműt, takarókat nem tudnak fogadni.)

– tartós élelmiszer (cukor, liszt, olaj, rizs, gabonafélék, száraztészta, konzervek, kávé, tea stb.)

– tartós, nem romlékony édesség

– bontatlan csomagolású fertőtlenítő- és tisztítószerek

– higiéniai termékek, tisztálkodószerek

– újszerű vagy új, megkímélt állapotú játékok, könyvek, ajándéktárgyak

– állateledel: száraztáp, konzerv

A koronavírus-járvány miatt az összegyűlt adományokat naponta fertőtlenítik az önkormányzat ózongenerátorával, ami kíméletes, de hatékony felületsterilizálást tesz lehetővé.

Ha valaki szeretne adományozni, de a szállítást nem tudja megoldani, a forum@obuda.hu e-mail-címre írhat és a munkatársak segítenek a felajánlások eljuttatásában.

Az adományokat az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ munkatársai fogják szétosztani a regisztrált rászoruló családok között.

Amennyiben valaki szeretne adományt kapni, és még nem regisztrált rászoruló, úgy jelentkezhet az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ munkatársainál időben az alábbi elérhetőségeken: telefon: +36 1 250 1964, e-mail: cstan.info@kszki.obuda.hu.

Adni öröm, de a legnagyobb öröm, ha van lehetőségünk adományozni!

Aki teheti, csatlakozzon az akcióhoz, segítse a nehéz helyzetbe került kerületi családokat.

Legyen mindenkinek boldog a karácsony!

 

 

 

 

Megosztás

Facebook
Email