Keresés
Close this search box.

Kiállítások a III. kerületben

Kiállítások a III. kerületben a szépre vágyók, a vizuális kultúra kedvelőinek örömére, az Óbudai Kulturális Központ szervezésében.
Ezen a nyáron csodálatos fotográfiák, grafikák várják a látogatókat egy-egy szabadtéri kiállítás keretein belül, a III. kerületben. Az egészen augusztus végéig látogatható, kortárs alkotók műveiből létrehozott tárlatok, különleges színfoltjai lesznek a kerület látképének.

Óbudai Kulturális Központ

Az Óbudai Kulturális Központ kerítésén Római P’Art 14 címmel látható rendkívül gazdag szabadtéri kiállítás, az óbudaiakról mesél. Illetve arról a helyről, amely talán minden óbudai szívében jelen van. Az önkormányzat és a római parti Fellini által, 2014-ben meghirdetett képzőművészeti pályázatra készült 30 kép reprodukciója, megélt pillanatok, érzések, élmények, emlékek dokumentációja a jelenkor és a jövő generációinak számára.

Csillaghegyi Közösségi Ház

A Csillaghegyi Közösségi Ház kerítésén megtekinthető kiállítás a T-Art alapítvány festészeti gyűjteményéből válogat. Olyan nagyszerű művészek munkái láthatóak, mint, például Földi Péter, Giczy János és Varga Patrícia Minerva. A változatos technikai megoldásoknak, a sokszínűségnek és a különböző művészeti irányoknak köszönhetően, az itt megjelent alkotások egy izgalmas metszetét képezik az alapítvány gyűjteményének.
A  nyár folyamán a szervezők megfordítják a kétoldalas tablókat a kerítésen, így az érdeklődők az alapítvány grafikai gyűjteményéből is láthatnak egy válogatást.

III. Óbudai Képzőművészeti tárlat Szinbád – Óbuda
(1033 Gyarmati Dezső park (Vöröskereszt u. – Laktanya u.) körüli kerítésen)

A kiállítás címe illetve témája Krúdy mitikus hőséhez kapcsolódik. Az álmok tengerén hajózó legendás tengerész alakját Krúdy mint motívumot az Ezeregyéjszaka meséiből kölcsönözte. Szinbád poétikus alakja számos történetével kapcsolódik Óbudához. Szindbád, Krúdy feledhetetlen alakja egy múltba vesző életforma képviselője, emlékek, hangulatok, ízek és szerelmek fonják körül karakterét.
2017-ben a tárlat kuratóriuma által felkért 30 alkotó a kiállításra készített munkájával reflektált Krúdy műveinek hangulatára. Alkotásaikon igen változatos módon mutatják be Szinbád alakját, melyet most bárkinek lehetősége nyílik szemügyre venni a szabadtéri tárlat helyszínén.

„Templomok a talpunk alatt” – Óbuda a középkorban

Az Andor Ilona Ének-zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola kerítésén „Templomok a talpunk alatt” – Óbuda a középkorban címmel megtekinthető kiállítás, a középkori királyi székhely, majd királynéi város Árpád-kori és gótikus egyházi épületeit, valamint Piast Erzsébet királyné ikonikus alakját idézi fel.
Az iskola udvarán a mai napig láthatók a klarissza templom és kolostor történelemidéző maradványai, ezért esett a szervezők választása erre a helyszínre, e szabadtéri kiállítást reprezentálandó.

Hadrianus MCM – Egy ókori karrier története

A nyár folyamán az Amfiteátrum kerítésén látható kiállítás Hadrianus MCM – Egy ókori karrier története címmel  várja a látogatókat. A tárlat a jelentős pannóniai – és ezen belül aquincumi – tevékenységgel is büszkélkedő Hadrianus császár életének állomásait, főbb helyszíneit mutatja be.

Remélhetőleg sokan kedvet kaptak a szabadtéri kiállításokhoz, és a nyár folyamán ellátogatnak a fenti helyszínek valamelyikére. Különleges feltöltődésben lehet részük!

Megosztás

Facebook
Email