Keresés
Close this search box.

Kiállításmegnyitó élő közvetítésben

Az Óbudai Kulturális Központ házai a kialakult járványügyi helyzet miatt, a többi közintézményhez hasonlóan zárva tart, azonban ebben a nehéz időszakban sem szeretnénk kedves közönségünktől elszakadni, ezért elsőként a San Marco Galéria kiállításmegnyitóját közvetítettük élőben. Köszönjük kedves érdeklődő vendégeinknek, hogy velünk tartottak az online közvetítés idején. Aki lemaradt az eseményről, a kiállítás szövegtábláját itt olvashatja.
A kiállítást megnyitotta: Don Tamás művészettörténész

A Braun Gyűjtemény Barna Sándor mecénási tevékenységével alakult ki elsősorban a Töreki művésztelepen nyaranta dolgozó művészek munkáiból, aukciós vásárlásokból és az óbudai Symbol Galéria kiállításaiból. A kezdetben Pogány Gábor, majd később Don Péter szakmai együttműködésével épült kollekciót generációs és stiláris sokrétűség jellemzi: a mára elhunyt nagynevű alkotóktól az élő klasszikusokon át a fiatal, de már jegyzett művészekig, és a figurális irányoktól a konstruktív szemléletig terjed a skála.
Az utóbbi években megkezdődött a gyűjtemény publikálása, melynek szervezésében a gyűjtő lánya, Barna Katalin vállal oroszlánrészt. Elindult a kollekció feldolgozása is, amely kapcsán Ébli Gábor esztéta írásai jelentek meg a szakmai fórumokon. A gyűjtemény 20. évfordulója alkalmából a gyűjtők különböző helyszíneken szervezett kiállítás-sorozatot kezdeményeztek, amely a kollekció egy-egy adott koncepció alapján összeállított válogatását mutatja be. A Bartók1 Galéria és az UP Galéria után a mostani, harmadik állomás az Óbudai Kulturális Központ. A „Konstruktív narratívák” című kiállítás a gyűjtemény olyan geometrikus vagy konstruktív ihletésű munkáit állítja ki, amelyek narratívan is értelmezhetőek.

BAK Imre, BOROS Tamás, CSÁJI Attila, DROZSNYIK István, F. FARKAS Tamás, FREY Krisztián, GYARMATHY Tihamér, GYŐRFFY Sándor, HAÁSZ István, HAÁSZ Katalin, HARASZTY István, KALMÁR János, KECSKEMÉTI Sándor, KORODI János, LAKNER Antal, Esa LAUREMA (FI), MATA Attila, MATZON Ákos, NAGÁMI (NAGY Gábor Mihály), PAUER Gyula, Antonio PURI, SCHÉNER Mihály, SCHMAL Róza, SZLÁVICS László, ifj, TUBÁK Csaba, T. BORTNYIK Éva, Sarah ULDALL, ZSEMLYE Ildikó

Megosztás

Facebook
Email