Keresés
Close this search box.

Led Zeppelin est – Könnyűzenei programok Óbudán

Színes programok, igényes zenei koncertek, tartalmas szórakozás.
Igen, ez mind Óbuda, és a Csillaghegyi Közösségi Ház, ahol ezúttal egy könnyed szórakozást ígérő zenei programmal várják a szervezők a rockzene kedvelőit.
A „Zenél a mozi!” elnevezésű műsorsorozat énekesek, színészek, zenészek, zenekarok életét és munkásságát hivatott bemutatni, felidézni, a meghívott zenekarok, előadók és az aktuális moziműsor segítségével.

A Led Zeppelin brit rockegyüttest 1968-ban alapította Jimmy Page gitáros, Robert Plant énekes, John Paul Jones basszusgitáros és John Bonham dobos. A korai albumaikon jellemzően a blues-, folk- és pszichedelikus hatásokat integrálták az elektromos hangzással, ezzel egyedi megszólalást hozva létre. S bár a kritikusok vegyesen fogadták az albumokat, rajongótáboruk folyamatosan nőtt.
A Led Zeppelin egyike a könnyűzene legsikeresebb és legelismertebb együtteseinek. Világszerte mintegy 200 millió albumot adtak el, ebből csak az Egyesült Államokban 111 milliót. Korai alkotásaik kemény, gitárvezérelt hangzásával a hard rock és heavy metal stílus legelső képviselői közt voltak, hatásuk a műfaj egészére döntő jelentőségű. A Rolling Stone magazin „az 1970-es évek legnagyobb együttesének” nevezte, a Rock and Roll Hall of Fame szerint „olyan befolyással voltak az 1970-es évekre, mint a Beatles az 1960-as évekre”. A következő programok az ő nevükhöz kapcsolódnak.

Szeptember 16-án 17 órától „A dal ugyanaz marad” című magyar feliratos amerikai dokumentum moziműsor kerül vetítésre. A legendás Led Zeppelin zenekar 1973-as New York-i Madison Square Gardenben tartott koncertjéről készült moziműsort, a Csillaghegyi Közösségi Ház moziműsorán tekinthetik meg a rockzenei programokat kedvelők Óbudán.
Stairway to Heaven, The Rain Song, Over the Hills and Far Away… ezek a dalok mind, mind felcsendülnek majd ebben a lebilincselő és rendkívül informatív dokumentumfilmben.
S mivel a zenéből sohasem elég, ezt követően 19 órától pedig az együttes leghívebb itthoni tolmácsolója, a Lead Zeppelin zenekar koncertjét élvezhetik a jelenlévők.

Talán joggal mondhatjuk, hogy ez a programkínálat egy valódi csemege a színvonalas zenei programok preferálói számára, amit vétek lenne kihagyni.

A jegyek ára: 1000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 800 Ft melyek megvásárolhatóak itt, valamint a Csillaghegyi Közösségi Ház jegypénztárában, nyitvatartási időben.

Megosztás

Facebook
Email