Keresés
Close this search box.

Márton nap a Civil Házban

A Civil Ház fennállása óta komoly hangsúlyt fektet a jeles napok megünneplésére. Egyrészt felelevenítik a régi hagyományokat, másrészt megtoldják az ünnepet valami új programmal, s ezáltal nem csak eleink örökségét adják tovább a mai generációknak, hanem új hagyományokkal teszik teljesebbé az ünnepet.

Annyiszor halljuk, hogy rohanó világunkban egyre kevesebb időt szánunk a személyes találkozókra, olykor lélektelenül, „megúszósan” tartjuk meg az ünnepeket, s ezzel elvesszük azok mondanivalóját, meghittségét, vagy önfeledt hangulatát. Nos, aki úgy dönt, hogy a Civil Ház programjait választja, annak ezzel nem kell számolnia. Itt több generáció múlatja majd együtt az időt vidáman, igazi családi program lesz, ahol a legkisebbektől a nagyszülőkig mindenki talál majd kedvére való műsort, elfoglaltságot.

Már délelőtt 10- kor szélesre tárják a kapukat és vidám, zenés programmal várják a legkisebbeket. A piactéren Farkasházi Réka és a Tintanyúl tart lemezbemutatót, Bumm Bumm Bumm című új lemezük dalaival. S miután így megalapozzák a vidám hangulatot, jöhet a kicsik két kedvenc Mimó és Csipek akik bábelőadáson mesélik el erdei kalandjaikat, s ehhez segítségül hívják az ott élő barátaikat is. Közben a kézműves foglalkozáson szebbnél szebb Márton napi lámpás és liba születik ezzel is teljesebbé, ihletettebbé téve a hangulatot.

S mivel ez a nap nem múlhat el anélkül, hogy valamilyen libás ételt együnk és újbort igyunk,

az Összefogás Óbudáért Egyesület jóvoltából libazsíros kenyér és újbor is kóstolhatnak a rendezvény látogatói. Szintén a hagyomány része, hogy ilyenkor a tehetősebb emberek megvendégelik a rászorulókat. Adakozásra itt is lesz lehetőség. Ki-ki lehetőségéhez mérten támogathatja az egyesületet, s ezzel igazán nemes célt szolgál, hiszen ők várják nap, mint nap ingyenes reggelivel a kerület több pontján a rászoruló gyerekeket, hogy ne üres gyomorral induljanak az iskolába.

A program Deák Bill Gyula koncertjével zárul. A rendkívüli orgánumú énekest, Bill Kapitányt a szakirodalom a magyar blues királyaként tartják számon. S olyan neves előadóval is ált már egy színpadon, mint Chuck Berry, aki 1984-ben koncertezett a BS-ben, s a legendárium szerint úgy nyilatkozott, hogy: „Ő a legfeketébb hangú fehér énekes, akit valaha hallottam.”

Érdemes lesz ezt a napot a Kolosy téren tölteni, mert – ahogy a fentiek is igazolják – fantasztikus élmény vár kicsikre, nagyokra egyaránt. Jöjjenek és ünnepeljenek velünk!

Vincze Mara

 

https://kulturkozpont.hu/esemeny/marton-nap-2/

Megosztás

Facebook
Email