Keresés
Close this search box.

Megemlékezés

Mély hálával és tisztelettel emlékezünk Dr. Tóth József történészre, aki 2019. augusztus 20-án eltávozott közülünk. Bár tudtuk, hogy egyszer mindenki befejezi a földi életet, mégis nehéz tudomásul venni, hogy a köztünk csak Tanár Úrnak nevezett és emlegetett nagyra becsült személy örökre itt hagyott bennünket.   A Tanár Úr több évtized óta történelmi előadás-sorozatot tartott, melynek során pontosította a sokszor hiányos történelmi ismereteket, és a korábban meghamisított történelmi tények objektív újragondolását segítette.

Az Óbudai San Marco Baráti Kör kirándulásai alatt felhívta a figyelmet a történelmi ismeretekre, valamint a történelmi események hátterére. Szinte minden fának tudta a történeti hátterét, valamint a legendáit is.

A széleskörű honismeret révén erősítette a hazánkhoz való kötődést, valamint a magyarságtudatot.

Az előadását látogató hallgatók és a kirándulások résztvevői hálásak azért, hogy végtelen tudásából részesedhettek hosszú éveken keresztül.

A Tanár Úr úgy távozott a földi életből, hogy elvégezte munkáját itt, a földön, és bár űrt hagyott maga után, de határtalan tudásának átadásával nyomot hagyott az őt hallgatók szívében.

Az Óbudai San Marco Baráti Kör nevében Ézsiásné Márta

Megosztás

Facebook
Email