Keresés
Close this search box.

Merida, a bátor – Kakaómozi

Bizton állíthatom, hogy 2013-ban a legjobb animációs film Golden Globe-díját bezsebelő Merida, a bátor nem csupán gyerekeknek, de a felnőtt korosztály számára is tartogathat megszívlelendő üzeneteket. A film képi világa pedig egyenesen fantasztikus! A karakterek (egy-kettő kivételével) pont a kellő mértékben karikatúraszerűek, az épületek realisztikusak, a táj pedig még az eddig megszokotthoz képest is kidolgozottabb. Merida haja, a lány lovának sörénye, a medve bundája… szinte tapinthatóak.

A film története egy tündérmesén alapszik, és a középkorban játszódik. A címszereplő, Merida egy szenvedélyes és lobbanékony hercegkisasszony, aki a hatalmas skót felföldeken él, a királyi család elsőszülött gyermekeként. Nap mint nap magán- és illemtanórákban részesül, hogy megtanulja, miként viselkedik és cselekszik egy igazi hercegnő, aki egy nap méltó utódként foglalhatja el a trónt. Merida azonban jobban szeret szabadon barangolni a felföld varázslatos tájain, ahol gyakorolhatja az íjászat és kardozás művészetét…

Április 8-án 10 órától tekinthetik meg az érdeklődők a Csillaghegyi Közösségi Ház mozivásznán a bátor Merida történetét.
Emellett a vetített rajzfilmekhez kapcsolódóan, mint minden vasárnap a mese ihlette kézműves foglalkozás – bábkészítés, gyurmázás, festés, animálás – várja a gyerekeket.
Készítsd el, és vidd haza magaddal a mesét!

Kakaójegy: Gyermekeknek (14 éves kor alatt) ingyenes. Felnőtteknek: 500 Ft. Diák és nyugdíjas jegyek: 300 Ft-ért válthatóak meg, itt.

Megosztás

Facebook
Email