Keresés
Close this search box.

Mesés adventi képek, ünnepváró hangulat

Az adventi várakozás örömteli pillanatait tárja elénk az a mesebeli kiállítás, amely Rofusz Kinga képzőművész és látványtervező illusztrációit mutatja be, amiket Szabó T. Anna ünnepváró képeskönyvéhez, az Adventi kalendáriumhoz készített.

A könnyed, finom vonalú és bársonyos színű képek hangulata magával ragadó. Gyerekkorunk mindent elsöprő szépségű karácsonyai elevenednek meg, szinte újra érezzük a régi karácsonyok ízeit, szeretteink meleg ölelését, az elveszettnek hitt emlékek visszatérnek. A képek részleteikben kidogozottak, valósághűek, de mégis a mindennapoktól elemelkedettek, éteriek és könnyedek, mintha csak egy boldog játék lenne az élet. Mert az advent az öröm ideje, csupa szépség, fények ragyogása illatok lebegése, gyermekek mosolya. Ezt a különleges hangulatot adja át a Csillaghegyi Közösségi Ház kiállítása, melyet december 20-ig ingyenesen lehet megtekinteni a ház nyitvatartási idejében.

“Az ünnep azé, aki várja. / Aki magot szór ablakába / és gyertya vár az asztalán. / A várók nem várnak hiába. / Egy angyal kopogott talán?” – írja Szabó T. Anna, kinek sorait a megnyitón Miklusicsák Aliz színésznő olvasta fel porcukorral szórt, ünnepi hangján. A vendégek képről képre haladva, meghitt hangulatban vonultak a képek előtt, engedve, hogy magával ragadja őket a látvány, a hangzás, a hangulat. Az megnyitón részt vett Rófusz Kinga is, akinek személyisége éppoly üde és bájos, mint művei.

Bár a felolvasott verseket már nem hallhatják a látogatók, de a versek a képek mellett olvashatóak, és egészen biztosan így is átjön a varázslatos ünnepi hangulat, az advent öröme.
Térjenek be egy kis testi/lelki melegedőre a hideg téli napok felragyogtatására a Csillaghegyi Közösségi Házba, hogy magukkal vihessék az örömöt, amire mindenkinek szüksége van, de ami a hétköznapok rohanásában folyamatosan halványul, de itt, ezen falak között most újra szikrázik.

Akinek megtetszettek a képeskönyv lapjai és szeretné hazavinni ezt a lélekmelengető hangulatot, megvásárolhatja az Adventi kalendáriumot a könyvesboltokban.

 

 

Megosztás

Facebook
Email