Keresés
Close this search box.

Moziműsor a BKH-ban – Jackie

Moziműsor a színvonalas és könnyed kikapcsolódás jegyében, családias környezetben. Igen, ez a Békásmegyeri Közösségi Ház, ahol minden korosztály könnyedén megtalálhatja a neki megfelelő programokat. S ahol a szervezők ezúttal egy hollywood-i szuperprodukciót hoztak el a minőségi alkotások kedvelőinek.

Jackie – a filmről

Október 31-én, szerdán 18 órától a Jackie című moziműsor kerül vetítésre a Békásmegyeri Közösségi Ház mozitermében. Kinek ajánljuk ezt a remek Oscar-díjas amerikai életrajzi drámát? Mindazoknak, akik szeretik az életrajzi filmeket, az amerikai történelmet és/vagy a Kennedy család történetét.

A First Ladyt, Jacqueline Bouvier Kennedyt a világ egyszerűen csak Jackie-ként ismerte meg. Az amerikai történelem egyik legfiatalabb elnökfelesége volt, mindössze harmincegy éves, amikor Kennedyt beiktatták. Az egész ország rajongott érte, nagy szerepe volt abban, hogy JFK elnöksége alatt gyökeresen megváltozott az amerikai közvélemény viszonya a Fehér Házhoz és az elnöki párhoz.
A fiatal, vonzó és intelligens nő felfoghatatlan nyomás alá került 1963 novemberében: dallasi látogatásukkor lelőtték közvetlenül mellette ülő férjét az őket szállító autóban. A férfi elvesztését követően Jackie-nek felül kellett emelkednie a személyes gyászán, méltósággal és állhatatosan vitte tovább JFK szellemi örökségét és mutatott példát az egész világnak. A Natalie Portman főszereplésével készült film lenyűgöző darab Jackie Kennedy három vészterhes napjáról a dallasi merénylet után. Hősnőnk, férje halála után elsősorban a kötelező teendőket intézi – amiben segítségére van elhunyt férje testvére, a később szintén meggyilkolt Bobby Kennedy. Ekkor azonban már  azon fáradozik, hogy férje eszmei örökségét építse. És természetesen a sajátját is…

Miért a BKH?

Mert ők odafigyelnek a közönség igényeire, s mert náluk minden korosztály megtalálhatja a neki tetsző programot.
Tehát ne feledjék: október 31-én, szerdán 18 órától a Jackie című Oscar-díjas moziműsor lesz látható a Békásmegyeri Közösségi Ház teátrumában. A jegyek már megvásárolhatóak itt, valamint a BKH-ban nyitvatartási időben.

Megosztás

Facebook
Email